VIDEO. Sute de ieșeni, expuși zilnic pericolului în timpul traversării pasarelei Alexandru. Podul este plin de găuri şi cu scânduri putrezite

O pasarelă pietonală din Iași reprezintă un pericol pentru trecători. Podul lung de peste 200 de metri care face legătura dintre centrul orașului și două cartiere are nevoie de reparații capitale. Traversele de lemn, multe dintre ele putrezite, fie s-au rupt complet, fie s-au desfăcut din niturile metalice. Cei care sunt nevoiţi să treacă zilnic prin zonă spun că au trimis nenumărate sesizări Primăriei prin care au semnalat pericolul. Până acum, însă, autorităţile au reuşit să repare parţial instalaţia de iluminat, transmite Digi 24.

 

Pasarela care face legătura dintre centrul Iaşiului și cartierele Alexandru cel Bun şi Dacia este străbătută zilnic de sute de persoane. Această femeie merge de trei ori pe săptămână pe podul lung de 246 de metri şi, deşi cunoaşte traseul şi reușește să evite obstacolele, păşeşte cu teamă de fiecare dată.

 

 

Niciunul dintre ieșenii care traversează podul nu se simte în siguranță. Suprastructura din metal este ruginită, iar scândurile din lemn au putrezit și sunt găurite ori s-au distanțat.

 

Pasarela pietonală a trecut în 2010 din administrarea Regionalei de Căi Ferate în administrarea Primăriei. Angajații municipalității s-au angajat încă de atunci să facă reparații capitale. Până acum au reușit, însă, doar să înlocuiască unele scânduri și să repare, parțial, instalația de iluminat.

 

Pasarela pietonală a fost contruită în 1938 și supratraversează 23 de linii de cale ferată.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here