VIDEO Cum au trecut șase colete cu 1,6 milioane de euro cash prin punctul vamal preferat al traficanților de țigări

Lucrătorii vamali din Republica Moldova au descoperit, în dimineața zilei de 18 aprilie, 1.590.660 de euro  într-un TIR care a intrat din România. Suma de bani nu a fost depistată de vameșii români. Conform presei din Republica Moldova, cei aproape 1,6 milioane de euro aparțin grupărilor care se ocupă cu traficul ilegal de țigarete, estimat între 100 de milioane și un miliard de euro pe an. Vameșii care au verificat mijlocul de transport au găsit șase colete cu bani, toate pline cu bancnote de 20 și 50 de euro.

”Banii au trecut foarte ușor la granița română. Banii erau trimiși din România și urmau să ajungă în Republica Moldova, probabil la o grupare infracțională de acolo. Organele de control de la Albița nu au făcut absolut niciun control. Banii erau ascunși, dacă se poate spune ascunși pentu că erau relativ la vedere, în cabina unui șofer de TIR, iar camionul era gol. Controlul nici nu era greu de realizat în aceste condiții. Organele de control au verificat doar actele șoferului și alre TIR-ului”, așa cum ne-a declarat o sursă din Albița.

Sursa ne-a mai precizat că TIR-ul cu 1,6 milioane de euro era înmatriculat în Republica Moldova, iar șoferul V. Gurschi avea dublă cetățenie, cea română și cea din Republica Moldova. ”Era un control banal. Dacă vameșii își făceau treaba, statul român avea 1,6 milioane de euro acum, bani pe care îi putea folosi la achiziția de produse medicale, că tot este la modă acum subiectul. Vameșii, din motive care trebuie descoperite de anchetă, nu au fost interesați să verifice TIR-ul în punctul vamal românesc”, ne-a mai declarat sursa.

După ce a trecut nestingherit prin vama românească, vameșii moldoveni din punctul de graniță de la Leușteni au decis să facă totuși un control amănunțit al TIR-ului gol. În cabina șoferului au descoperit cei 1,59 milioane de euro. Vameșii care au verificat mijlocul de transport au numărat aproximativ șase colete cu bani, toate pline cu bancnote de 20 și 50 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here