VIDEO „A fost o minune”. Cum au fost salvați miraculos pasagerii avionului japonez care a luat foc

Un incident deosebit de grav s-a petrecut marți la Aeroportul Haneda din Tokyo, când un avion Airbus A350 al companiei Japan Airlines a fost cuprins de flăcări după o coliziune cu un avion mai mic al Gărzii de Coastă. Cu toate că cinci dintre cei șase membri ai echipajului avionului Gărzii de Coastă au pierit în tragedie, toți cei 379 de pasageri și membrii echipajului de pe Airbus A350 au reușit să părăsească avionul înainte ca acesta să fie complet distrus de flăcări.

Evenimentul a avut loc la scurt timp după aterizarea zborului JAL 516, care opera cu un Airbus A350-900. Acesta a intrat în coliziune cu avionul mai mic al Gărzii de Coastă, un De Havilland Canada DHC-8, cunoscut sub numele de Dash 8, în timp ce acesta se pregătea să livreze ajutoare într-o zonă afectată de cutremur în peninsula Noto.

Căpitanul Airbus-ului A350 a reușit să oprească aeronava în flăcări, permițând evacuarea rapidă a pasagerilor. Cu toate că cinci membri ai echipajului avionului Dash 8 și-au pierdut viața în tragedie, miracolul a constat în faptul că toți cei 379 de pasageri, printre care opt copii, au fost evacuați în câteva minute, chiar înainte ca avionul să fie cuprins în întregime de flăcări.

Departamentul de pompieri din Tokyo a intervenit prompt și a gestionat incendiul care s-a declanșat pe pista de aterizare. Patruzeci și cinci de pasageri au suferit răni minore, inclusiv arsuri la nivelul gâtului, iar patru au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Evacuare și calm în fața pericolului

Înregistrările video ale evacuării au arătat pasageri căzând în siguranță pe toboganele gonflabile din partea frontală a avionului, chiar în timp ce flăcările se intensificau. Experții în siguranța aeriană au salutat modul calm și eficient în care evacuarea a fost gestionată, subliniind importanța renunțării la bagaje în astfel de situații critice.

Analiștii subliniază că, deși tragediile în aviație sunt rare, aceasta reamintește că siguranța și evacuarea rapidă rămân priorități esențiale. Acest incident va fi supus unei ample investigații pentru a stabili cauzele exacte ale coliziunii și pentru a înțelege cum s-au desfășurat procesele de evacuare.

În ciuda tragediei, mulți oameni au descris evenimentul drept un miracol, subliniind astfel nevoia continuă de atenție la detalii și conformitate cu procedurile de siguranță în industria aviatică globală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here