Veste importantă pentru taximetriști. Guvernul va discuta modificarea Legii

Guvernul ar putea discuta, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă pentru modificarea Legii privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, informează un comunicat al Executivului remis Agerpres, transmite DC News.

 

Potrivit notei de fundamentare a ordonanţei, ‘proiectul propus creează temeiul legal pentru Ministerul Transporturilor de a reglementa, prin norme aprobate prin ordin al ministrului, existenţa şi modul de dobândire a unui certificat de competenţă profesională pentru managerii de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere’. De asemenea, proiectul introduce condiţia ca practicanţii profesiei de taximetrist să nu aibă menţiuni în cazierul judiciar, ‘fapt ce vine în sensul asigurării siguranţei cetăţeanului şi al practicării profesiei în mod onorabil şi legal’.

 

Pe ordinea de zi a şedinţei săptămânale, mai figurează un proiect de ordonanţă pentru stabilirea unor măsuri de reorganizare şi eficientizare a activităţii unor structuri ale administraţiei publice centrale, precum şi o notă referitoare la reducerea sarcinilor administrative şi debirocratizarea pentru mediul de afaceri.

 

Tot miercuri, Executivul ar putea modifica Legea privind performanţa energetică a clădirilor, mai anunţă sursa citată. 

 

 

 

(Sursa: dcnews.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here