Verdict final: Începe judecata în Dosarul Flux

Curtea de Apel Iași a emis astăzi o decizie definitivă care atestă că procurorul de caz a respectat toate prevederile legale pe durata urmăririi penale și în întocmirea rechizitoriului. Această hotărâre a fost luată în urma intervenției unui procuror DNA, care a corectat anumite deficiențe semnalate de completul de judecată la termenul din 15 decembrie 2023. În dosar sunt judecați primarul Mihai Chirica, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, administratorul Flux SRL, Tudor Cheșcu, o funcționară din cadrul Primăriei și o alta din cadrul Oficiului de Cadastru.

Iată minuta instanței de la Curtea de Apel Iași:

„Respinge, ca inadmisibilă, excepţia privind nelegala compunere a completului D08C din cadrul Tribunalului Iaşi, invocată prin avocatul ales de inculpatul Cheşcu Tudor la termenul din 11.01.2024. Constată că neregularităţile actului de sesizare, astfel cum au fost constatate prin încheierea Curţii de Apel Iaşi din 15.12.2023, au fost remediate de procuror în termenul prevăzut de art. 345 alin. 3 Cod procedură penală. În temeiul dispoziţiilor art. 347 alin. 3 şi ale art. 346 alin. 4 Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din 12.07.2022 întocmit de D.N.A. – Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul nr. 3/P/2022 şi dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii HARABAGIU GABRIEL-VASILE, CHIRICA MIHAI, BRÂNDUŞESCU ANCA-NORA, POPA MARIANA, CHEŞCU TUDOR şi S.C. FLUX S.R.L.. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 3 şi 6 Cod procedură penală rămân în sarcina statului cheltuielile judiciare aferente judecării contestaţiilor formulate, incluzând suma de 170 de lei, reprezentând partea cuvenită din onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpatul Chirica Mihai, potrivit delegaţiei nr. 39810/30.10.2023 – av. Ichim Roxana, care va fi achitată către Baroul Iaşi din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă.”

Dosarul deschis de DNA în anul 2022 a avut ca obiect acuzații referitoare la semnarea de către inculpați a unor documente ce au condus la intabularea ilegală a unui imobil din Tătărași, construit de firma Flux SRL. Conform autorizației de construire, imobilul trebuia să aibă două nivele, însă în final a avut opt.

Primul termen al procesului este așteptat să aibă loc în perioada februarie-martie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here