Vasile Cîtea despre împrumutul făcut de Guvernul PNL: „Nimeni nu înțelege unde se duc acești bani”

Deputatul PSD Vasile Cîtea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care critică împrumutul de 3,3 milioarde de euro făcut de Guvernul PNL:

PSD: „Un nou împrumut gigantic, de 3,3 miliarde de euro, a fost făcut de Guvernul PNL. Numai dobânda la acest împrumut este de un miliard de euro.

De când a ajuns să conducă țara, guvernul lui Iohannis se împrumută, în medie, cu 77 de milioane de euro ÎN FIECARE ZI, bani care ar fi putut finanța construcția a 10 kilometri de autostradă ZILNIC sau ar fi putut asigura plata ZILNICĂ a 250.000 de pensii medii.

Dobânzile la care România se împrumută în guvernarea Iohannis-Orban sunt imense, de trei ori mai mari decât Polonia (1,34%), dublu față de Ungaria (1,88%) ori Grecia (1,84%) și de 20 de ori mai mult decat Bulgaria.

Mai grav este însă că nimeni nu înțelege unde se duc acești bani! În investiții nu, în cheltuieli pe sănătate nu (acolo totul e în cârca autorităților locale), veniturile romanilor nu au crescut, la fel ca și alocațiile pentru copii, mediul de afaceri nu e susținut…Și atunci de ce se împrumută de 5 ori mai mult ca PSD?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here