USR-ista Clonțet Chichirău, inamica de carton blătuit a primarului iohanist Chirica

Dacă nu știați, aflați și plesniți de bucurie : deep-uitata ieșeană Cosette Chichirău, șefa USR-iștilor bahluiezi, o să catindeze pentru scaunul moale de primăreasă a Iașulu’ și o să-l facă praf pe odiosul pesedisto-iohănisto-liberal Chirica.

Pauză de rîs, de plîns sau de greață.

Of, mamă-hăi … Tantea asta deputată și semi-isterică a tăcut trei ani jumate vizavi de mizeriile mafiote ale lui Chirica, împreună cu filiala ei de momîi progresiste, și bruuusc s-a trezit la viață, e’zakt înainte de alegeri. Că doar proștii progresiști pun botu’ la vrăjeală ieftină, ca-carașii de Bahlui la mămăliga din cîrlig.

În plus, ca și cum blătuiala cu spume a agitatei useriste nu era de-ajuns, tăcerea ei suină în popușoi a fost acompaniată profund, cu sonorități de delfin în păpușoii intelectualnici, de senatorul USR Dan Lungu, cvasi-mămăliga culturală a filialei useriste. Nici el n-a optservatără mai deloc mafia primarului Chirica, fiind ocupat cu rafinețuri esteticești și cu bomboanele cultureze de pe coliva dulcelui stîrv al Ieșilor.

Cu toate bubele lui fenechiste și tiberiu-simionice ( cu aromă de SRI, adică ), deputatul Bodea era mult mai potrivit să fie contracandidatul primarului Chirica, fiindcă a fost singurul care a făcut, aproape patru ani, așa cum s-a priceput, o opoziție permanentă față de mafia din primărie. Dar la Comitetul Central al USR s-a hotărît că blatul în favoarea lui Chirica e mai bun. Că doar nu credeați că USR n-are tăticii lui discreți, din categoria Coldea & Cold War.

Ca să scurtăm povestea : maura își face datoria, maura poate să piardă primăria cu succes & bulbuci progresiști, în favoarea catindatului cu naș mai tare în lumea cortinelor gri, cu stele grele & patriotice.

Iar desdemonele ieșene & votante își pot pregăti de pe acum batista pentru jelit și șters secrețiile nazale post-electorale : sufocarea lor lentă o să continue și după ce micul napoleon Chirica, cel mai mare pitic primărez din lume, va fi re-ales, la al mafiei congres.

Mafie patriotică, cu epoleți și stele. Mii, cu trese – făclii. Și fluierași de abanos, mimînd mult, duios.

Go funk yourself, deci, madam Clonțet Kinky-rău. Or fi proștii mulți, cu vagonul, da’ nu pun chiar toți botu’ la farsa asta de carton, cu marionete ca de-alde tine. Hai, lasă vrăjeala ieftină, șterge-o la dom’ ofițer responsabil, că tre’ să dai raportu’.

Concluzia e tot a’ veche : Servim patria și masa de prînz ! Azi – cu garnitură progresistă. Poftă bună și deces plăcut !

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here