Usain Bolt: „Sunt cel mai bun!” Ziua în care jamaicanul a devenit nemuritor (VIDEO)

Usain Bolt şi-a întrecut propriul record şi a obţinut a noua medalie olimpică din carieră, vineri seara,  după ce a câştigat şi proba de 400 de metri, la Rio.

 

Jamaicanul Usain Bolt este primul atlet care obţine „tripla” consecutivă – 100 metri, 200 metri, ştafeta 4×100 metri.

 

Jamaica a câştigat titlul la 4×100 metri, iar Usain Bolt a demonstrat încă o dată că este cel mai rapid sportiv de pe planetă.

 

 

Sportivul de 29 de ani a reuşit să îşi treacă în palmares o victorie spectaculoasă şi a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Rio.

 

„Ei bine, iată, sunt cel mai bun”, a spus Usain Bolt, imediat după momentul de glorie cu care îşi va încheia cariera, scriu cei de la BBC.

 

Cei de la CNN l-au numit „nemuritor” pe omul care a rescris istoria Jocurilor Olimpice cu un record absolut spectaculos.

 

În luna februarie, Bolt a confirmat că după Turneul Campionilor din Londra, ce va avea loc în 2017, în Londra, se va retrage din cariera sportivă. Astfel, Bolt a confirmat şi faptul că nu va participa la Olimpiada de la Tokyo din 2020. Atunci, sportivul va avea vârsta de 34 de ani.

 

Cele 9 medalii olimpice obţinute de Bolt sunt unul dintre cele mai mari recorduri şi realizări sportive din istoria Olimpiadei.

 

După ce a obţinut şi a noua medalie din carieră, Bolt a declarat pentru BBC că „voi sta treaz toată noaptea şi mă voi distra. Când m-am apucat de sport, nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge aici. Echipa mea a fost la înălţime aseară”.

 

Acesta a scris şi un mesaj emoţionant, adresat fanilor săi, pe Twitter: „Voi, fanii mei, nu m-aţi dezamăgit nicio secundă, iar pentru asta, sunt al vostru pentru totdeauna”, a fost mesajul atletului.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here