Urlete și amenințări în Podu Roș! Executor judecătoresc, oprit după o urmărire a Poliției Rutiere

Executorul judecătoresc Lăcrămioara Mereuță a rămas fără permis după ce nu a acordat prioritate în intersecție și a s-a făcut că nu-i vede pe polițiști  “Am fost amenințată”, susține executorul

Scandal mare în Podu Roș între un echipaj al Poliției Rutiere și executorul judecătoresc Lăcrămioara Mereuță. După o scurtă urmărire, pentru că Mereuță n-ar fi oprit la semnalele agenților de la Rutieră, a urmat o ceartă “ca la ușa cortului”, cu țipete și cuvinte grele aruncate de celebrul executor judecătoresc. Evenimentul nu a trecut neobservat de către trecători, care s-au adunat ca la circ la spectacolul oferit de către Mereuță.

Incidentul a avut loc la începutul acestei luni, în intersecția în care, cu câteva zile înainte, se petrecuse accidentul în care a fost implicat fostul deputat Viorel Blăjuț. Conform poliției, Lăcrămioara Mereuță a procedat la fel ca și tânărul care a provocat accidentul mai sus amintit. Mai precis, aceasta ar fi pătruns în intersecție de pe strada Sf. Lazăr, fără să acorde prioritate autoturismelor care veneau dinpsre Podu Roș către strada Palat.

Nu a oprit la semnalele polițiștilor

Agenții de poliție au surpins-o pe Mereuță șI i-au făcut semn să oprească. Însă, aceasta și-a văzut de drum, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Abia după ce a văzut că polițiștii nu renunță șI au pornit în urmărirea sa, executorul judecătoresc a tras pe dreapta. A urmat însă un scandal de pomină. Oficialii Inspectoratului de Poliție al județului IașI tratează însă problema cu mănușI de mătase.

“Persoanei în cauză i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile pentru neacordare de prioritate. În ceea ce privește faptul că nu a oprit la semnalele agentului de poliție, să spunem că a fost vorba de o neînțelegere”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al poliției ieșene.

Mereuță: “Am fost amenințată de polițiști”

Pe de altă parte, executorul Lăcrămioara Mereuță susține că nu a încălcat nici o regulă de circulație șI că a fost amenințată de către polițiști.

“Eu nu am greșit. Am pătruns în intersecție, iar după mine mai era încă o mașină. Dacă nu acordam prioritate, trebuia oprit șI cel din urma mea… Băiatul care m-a oprit mi-a spus că o să-mi comunice procesul verbal abia peste 60 de zile, ca să mă învăț minte șI să nu pot circula cu mașina. Eu nu am semnat procesul verbal șI am să-l atac în instanță”, a spus Lăcrămioara Mereuță.

Executor cu cătușele la mâini

Anul trecut, executorul judecătoresc Lăcrămioar Mereuță a fost încătușată alături de alte persoane, fiind acuzată de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași de abuz în serviciu, fals și constituirea unui grup infracțional. Dosarul a fost deschis după ce mai multe persoane, printre care și omul de afaceri Constantin {orănescu, au depus plângeri în care arătau că bunurile ce le-au fost executate au fost vândute la prețuri mai mici decât cele reale. Conform oamenilor legii, licitațiile erau aranjate, din rețea făcând parte și persoane care aveau rolul de “mână moartă”.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here