UPA din Iași a donat Primăriei și Uniunii Scriitorilor din Chișinău „Opera Omnia” a Savantului Petre Andrei și „Enciclopedia României”, ediția 1938, varianta reeditată

Prezenți în Chișinău, cu prilejul vizitei Alteței Sale Regale Principele Radu, Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Președintele Consiliului de Administrație și Prof.univ.dr. Daniel Șandru, Directorul Revistei „Timpul”, au donat Primăriei Municipiului Chișinău și Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova câte un set din „Opera Omnia” a Savantului Petre Andrei, varianta bilingvă (română-engleză) și  un exemplar din „Enciclopedia României”, în patru volume, ediție anastatică a originalului editat în perioada 1938-1943 și elaborat sub patronajul Regelui Carol al II-lea, lucrare tipărită la Editura Tipo Moldova.

 

„Pentru noi este o onoare să fim prezenți astăzi, aici, la Chișinău, și să luăm parte la vizita pe care Alteța Sa Regală Principele Radu o face în Republica Moldova, timp de trei zile. În semn de prețuire, noi, comunitatea academică de la Universitatea „Petre Andrei” din Iași, donăm căte un exemplar din  cele mai reprezentative volume editate și tipărite sub egida Universității noastre către două instituții reprezentative pentru Dumneavoastră” a declarat, cu acest prilej, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Președintele Consiliului de Administrație al UPA din Iași.

 

 

 

Dorin Chirtoacă, Primarul General al Municipiului Chișinău, ca și Arcadie Suceveanu, Președintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, au apreciat și a mulțumit conducerii UPA pentru donații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here