Unul dintre ucigaşii militarului britanic a fost inculpat oficial. Celălalt suspect rămâne internat într-un spital din Londra

Unul dintre cei doi presupuşi autori ai uciderii unui militar britanic, săptămâna trecută, la Londra a fost inculpat oficial şi va compărea în justiţie, în această dimineaţa, a anunţat miercuri seara poliţia.

„Agenţi ai serviciului de contraterorism al poliţiei l-au inculpat pe Michael Adebowale, în vârstă de 22 de ani, pentru uciderea lui Lee Rigby, în vârstă de 25 de ani, comisă miercuri, 22 mai”, a declarat poliţia într-un comunicat preluat de MEDIAFAX.

„El a fost, de asemenea, inculpat pentru deţinerea unei arme de foc”, adaugă comunicatul care precizează că tânărul va compărea joi dimineaţa în faţa unui tribunal.

 

Michael Adebowale a părăsit spitalul marţi şi a fost plasat imediat în arest preventiv şi interogat într-un comisariat londonez.

 

Cel de-al doilea suspect, Michael Adebolajo, în vârstă de 28 de ani, este în continuare internat într-un spital din Londra, potrivit poliţiei.

 

Soldatul Lee Rigby a fost lovit cu o maşină, apoi atacat cu o armă albă de doi bărbaţi, miercuri, pe o stradă din sud-estul Londrei.

Cei doi principali suspecţi, Michael Adebowale şi Michael Adebolajo, au făcut declaraţii inspirate din islamismul radical după comiterea faptelor şi au rămas în proximitate până la sosirea poliţiei, care i-a rănit în momentul arestării.

 

Într-o înregistrate video realizată de un trecător la faţa locului, Michael Adebolajo, care s-a convertit la islam la ieşirea din adolescenţă, apare cu mâinile pline de sânge, ţinând în mână un satâr şi un cuţit de bucătărie. El afirmă că l-a ucis pe militar deoarece „musulmanii sunt ucişi zilnic de soldaţi britanici”.

 

Pe această înregistrate apare şi presupusul său complice, Michael Adebowale, înarmat cu un cuţit şi un pistol, în apropierea corpului neînsufleţit al victimei, care zace în mijlocul străzii, aminteşte sursa citată.

Autopsia soldatului a stablit că acest a murit în urma „tăieturilor multiple”, a anunţat Scotland Yard miercuri seara.

Poliţia a relansat, miercuri, un apel către martorii oculari. Aceasta caută în special martori ai atacului şi informaţii despre maşina albastră Opel Tigra care l-a lovit pe millitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here