Un procuror pensionar, mai tare decât cămătarii! Milionarul Terciu a cedat un etaj întreg al turnului de lângă Palas pentru un preț de nimic

Aflat în criză de lichidități, omul de afaceri Vasile Terciu a renunțat la un etaj întreg al turnului cu 11 etaje pe care vrea să-l construiască pe terenul de lângă sediul SRI @ Fostul procuror Dan Bădărău, ajuns acum la vârsta de 75 de ani, a creditat firma lui Terciu, TVI Construct SRL, cu 350.000 de euro, primind la schimb etajul 1 al tronsonului 3 din complexul imobiliar ce se ridică la intersecția dintre strada Sf. Lazăr și Smârdan @ Contractul semnat la notar este „beton” în ceea ce-l privește pe Bădărău, dar împovărâtor pentru Terciu @ Bădărău și fiica sa, notarul Daniela Bădărău, au plătit un preț de 1.270 euro/mp pentru spații de birouri „premium”, în vreme ce în clădirile învecinate tranzacțiile se fac la prețuri cuprinse între 2.000 și 2.500 de euro/mp @ Dacă nu va finaliza clădirea la timp, firma lui Terciu va achita familiei Bădărău „penalități” de 300 de euro/zi de întârziere @ În cazul în care tranzacția finală nu va fi autentificată, Terciu trebuie să returneze suma primită plus o „despăgubire bănească” de 152.000 lei

Investiția firmei TVI Construct SRL din zona centrală a orașului, ce se prefigura a fi una dintre cele mai bune afaceri imobiliare, devine o gaură neagră pentru omul de afaceri Vasile Terciu. Acesta s-a văzut nevoit să vândă etaje întregi ale clădirilor pe care vrea să le ridice pe terenul de lângă sediul SRI la prețuri cu mult sub cele ale pieței și în condiții contractuale deosebit de nefavorabile.

Fostul procuror Dan Bădăru, un „tătuc” al justiției ieșene, și fiica sa, Daniela Bădărău, au creditat firma TVI Construct cu aproximativ 350.000 de euro, pentru ca ulterior să fie semnat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru un etaj întreg al turnului cu 11 etaje pe care Terciu urmează să-l ridice pe terenul de la intersecția străzilor Sf. Lazăr și Smârdan.

Suprafața utilă a etajului achiziționat de către Dan și Daniela Bădărău va fi de 275 metri pătrați, iar prețul declarat și plătit anterior autentificării contractului a fost de  1.718.000 lei.  Antecontractul a fost parafat pe 19 iulie 2021, iar banii au fost achitați în trei tranșe începând cu 28 iunie și până pe 5 iulie.

300 euro/zi – „penalități” și 152.000 lei – „despăgubire bănească”

Conform antecontractului, firma lui Terciu trebuie să predea cumpărătorilor spațiul cu destinația birouri/cabinete medicale până la data de 16 iulie 2023.

„declară și recunoaște că a primit de la promitentul cumpărător al dreptului de uzufruct viager și procuratorul de fonduri al doamnei Bădărău Daniela, respectiv de la domnul Bădărău Dan, anterior semnării contractului prin virament bancar suma de 1.718.000 lei, cu 19% TVA inclus, reprezentând întreg prețul pentru înstrăinarea imobilului (spațiu cu destinație de birouri/cabinete medicale și cote indivize aferente din căi de acces, spații de folosință comună, scări holuri de intrare către etajul 1 al tronsonului 3)”, se arată în antecontractul semnat de familia Bădărău și firma lui Vasile Terciu.

De asemenea, în înțelegerea parafată în fața notarului au fost prevăzute sancțiuni și termene foarte stricte pentru vânzător, respectiv firma TVI Construct SRL. Astfel, aici se arată că, în cazul în care până la data de 16 iulie 2023, clădirea nu va fi finalizată în proporție de 100%, iar spațiul nu va fi predat cu toate avizele de funcționare, inclusiv cel al ISU, firma lui Vasile Terciu va trebui să achite familiei Bădărău penalități de 300 euro/zi de întârziere. De asemenea, dacă forma finală a actului de vânzare-cumpărare nu va fi parafată până la aceeași dată stabilită, vânzătorul TVI Construct SRL trebuie să returneze banii primiți în avans și să plătească o „despăgubire bănească” de 152.000 lei.

Antecontractul face referire inclusiv la calitatea finisajelor și a materialelor de construcții folosite, inclusiv instalații și obiecte sanitare care trebuie să fie de „calitate Premium”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here