Un preot din Suceava a primit acordul Arhiepiscopiei să candideze pentru funcția de primar din partea AUR

Un preot din Suceava a primit aprobarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la alegerile locale din partea AUR. Cererea preotului Cătălin Axinte a fost acceptată sub condiția strictă de a respecta hotărârile Sfântului Sinod, conform raportului publicat de Monitorul de Suceava.

Potrivit informațiilor furnizate de Arhiepiscopie, mai mulți preoți au solicitat acordul pentru a intra în cursa electorală, însă până în prezent doar preotul Cătălin Axinte a primit aprobarea solicitată. Purtătorul de cuvânt al arhiepiscopiei, preotul Alexandru Sava, a subliniat că preotul Axinte va fi supus monitorizării de către Consistoriul eparhial în perioada următoare. De asemenea, acesta va trebui să aleagă între cariera politică și slujirea în cadrul bisericii, în cazul în care va candida și va fi ales.

În ceea ce privește preotul Axinte, acesta a declarat că este onorat să fie luat în considerare pentru a participa la alegerile pentru funcția de primar din partea AUR, evidențiind faptul că acest partid promovează valorile tradiționale și credința. Cu toate acestea, el a menționat că încă nu a fost nominalizat oficial pentru această poziție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here