Un patron de pompe funebre, pus să conducă Spitalul Județean Neamț

Marius Ghineț este noul director al Spitalului Judetean Neamt, potrivit anunțului făcut de Mugur Cozmanciuc, deputat și președinte PNL Neamț. Ordinul de numire al lui Marius Ghineț a fost semnat aseară de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, s-a arătat șocat, într-o postare pe contul său de Facebook de această numire.

Sunt absolut șocat cum într-o situație de criză pandemică, PNL Neamț a numit un patron al unei firme de pompe funebre, manager la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Dintotdeauna am avut bănuiala că liberalii nemțeni vor să îngroape sistemul de sănătate dar nu mă așteptam să găsească chiar pe cineva cu expertiză în domeniu.

Mă întreb retoric, firește, dacă s-au terminat chelnerii, secretarele de partid, croitoresele și manichiuristele din PNL,(așa cum a făcut Grindă la Vrancea), la numirea unui specialist în pompe funebre nu m-am așteptat. Oare niciun liberal din PNL Neamț cu expertiză în domeniul sănătății nu s-a calificat să fie numit director la Spitalul Județean și l-ați găsit pe băiatul de la PMP, care administrează cimitire și pompe funebre?

Nemțenii mor și se imbolnăvesc pe capete iar voi inconștienților puneți să se ocupe de viața oamenilor un domn specializat în înmormântări?!

Cum vă uitați în ochii medicilor din Spitalul Județean, oameni cu o înaltă expertiză profesională, când ați pus să-i conducă  un om fără nicio calificare în domeniul sănătății?!

Poate se mai fac greșeli cu oameni nepricepuți și mediocri numiți pe funcții (a se vedea cazul actualului prefect) dar acum când suntem în această situație dramatică, astfel de erori sunt nepermise, șocante și de-a dreptul iresponsabile.

Îmi cer eu iertare nemțenilor și cadrelor medicale, promit că imediat ce Spitalul Județean va reveni la Consiliul Județean, voi numi un manager cu pricepere în domeniul sănătății!

Ați reușit din nou să faceți județul de râsul țării, LEPRE GALBENE!!!

Rușine să vă fie !!!” a scris Arsene.

De partea cealaltă, deputatul liberal s- arătat optimist după numirea lui Ghineț: „ Am încredere că noua echipă va avea grijă ca toate lucrurile să meargă bine. Le mulțumesc și le doresc multă înțelepciune, sănătate și putere de muncă pentru că mulți nemțeni au nevoie de ajutorul lor.

La începutul lui 2019, Marius Ghineț a părăsit Consiliul local Piatra Neamț unde fusese ales din partea PMP, pentru a deveni directorul companiei Publiserv (compania de asfaltări a primăriei orașului),, controlată de PNL, după cum el însuși declara pentru presa locală în februarie 2019: „Probabil unii se gândesc că lucrez acum într-o societate considerată a PNL-ului și se interpretează că aș fi tentat să plec. Greșesc de două ori. ”.

Doar că în august, cel care în urmă cu câteva luni susținuse că nici vorbă d emigrarea sa politică spre liberali anunța:

Am decis să mă alătur unei echipe puternice, unei echipe din care fac parte oameni cu o vastă experiență politică și administrativă. Echipa PNL. Vă anunț stimați prieteni, că începând cu 1 august 2019, și eu sunt parte a acestei echipe”.

„Nu a fost ușor să mă obișnuiesc cu rigorile administrației locale. Mai există apoi și disciplina de partid, nu poți să votezi altfel, dacă ești ales pe o listă decât dacă ar fi propuneri inacceptabile.”, declara Ghineț pentru Mesagerul de Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here