Un nume românesc scris pe arma bărbatului care a ucis 40 de oameni, într-o moschee din Noua Zeelandă

Un nume românesc a fost scris pe arma bărbatului care a ucis 40 de oameni, într-o moschee din Noua Zeelandă. Numele apare pe unul dintre încărcătoarele puştii automate folosită de criminal.

Update: Poliţia a anunţat că pe un alt încărcător apare şi numele lui Ştefan cel Mare.

Numele domnitorului român Şerban Cantacuzino e scris de Brenton Tarrant pe unul dintre încărcătoare, arma şi celelalte încărcătoare fiind şi ele inscripţionate.

Australianul Brenton Tarrant, care s-a filmat în timp ce vânează efectiv victimele în moschee, a scris mai multe nume de personaje istorice pe încărcătoarele armelor, pe toţi aceştia considerându-i eroi ai creştinătăţii.

Printre ei şi numele lui Şerban Cantacuzino, domnitor al  Țării Românești între 1678 și 1688. Acesta a participat la asedierea Vienei de către turci în 1683, dar a fost de partea otomanilor.

Pe încărcătoare mai apar şi numele altor personaje istorice, precum Edward Codrington şi Dmitri Seniavin (amirali care i-au învins pe turci în 1827 în bătălia de la Navarino), Marc Antonio Bragadin (comandant veneţian care a apărat fără succes Ciprul de otomani), Ernst Rüdiger von Starhemberg, generalul care a apărat Viena în 1683 sau Ştefan Lazăr (cneazul sârb învins de turci la Kosovopolie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here