Un miliardar american, condamnat la închisoare pe viață, a murit în pușcărie

Miliardarul Robert Durst, condamnat pe viaţă pentru uciderea prietenei sale, a murit în închisoare la vârsta de 78 de ani, potrivit avocatului său, citat de BBC, notează news.ro.

Durst a murit ca prizonier în California, după ce a pledat vinovat în septembrie pentru uciderea prietenei sale Susan Berman.

A ucis-o pentru a o împiedica să vorbească cu poliţia despre dispariţia soţiei sale. Poliţia crede că el a ucis alte două persoane.

Durst, care a avut numeroase probleme medicale, era conectat la un ventilator cu luni înainte de moartea sa, a spus avocatul său.

Avocatul Chip Lewis a confirmat că a murit la San Joaquin General Hospital, el fiind prizonier la Stockton, California.

Lewis a spus că Durst a murit din cauze naturale şi suferea de cancer la vezica urinară.

În octombrie, Robert Durst, subiectul documentarului HBO The Jinx, a fost condamnat pentru uciderea celei mai bune prietene Susan Berman.

Berman, care avea 55 de ani, a fost găsită împuşcată în cap în casa ei din Beverly Hills.

În partea finală a documentarului Jinx, Durst este auzit murmurând în sinea lui: „Ce naiba am făcut? I-am ucis pe toţi, desigur.”

Cu câteva ore înainte de difuzarea ultimului episod, autorităţile l-au arestat pe Durst în New Orleans pentru uciderea lui Berman. Juraţilor li s-a redat clipul în timpul procesului.

Procurorii l-au numit pe Durst un „psihopat narcisist”.

Susan Berman a fost o scriitoare de cărţi poliţiste şi a acţionat în calitate de purtător de cuvânt al lui Durst când a devenit suspect de dispariţia soţiei sale.

La o altă audiere, avocatul lui Durst, Dick DeGuerin, s-a opus ca juraţilor să li se arate şi momente din All the Good Things, un film din 2010 despre căsătoria sa, cu Ryan Gosling şi Kirsten Dunst. Filmul a fost regizat de regizorul The Jinx, Andrew Jarecki, şi descrie viaţa magnatului, arătându-l ca pe un criminal.

Soţia lui Durst, Kathleen McCormack, studentă la medicină, a dispărut în 1982 şi se presupune că a murit.

Procurorii susţineau că Durst a ucis de fapt trei persoane – al treilea fiind un vecin în vârstă, Morris Black, care a descoperit identitatea lui Durst în 2001 în timp ce se ascundea în Texas.

Durst a fost achitat de uciderea lui Black, susţinând cu succes că l-a ucis pe motiv de autoapărare înainte de a secţiona cadavrul.

Durst era un membru înstrăinat al uneia dintre cele mai bogate şi mai puternice dinastii imobiliare din New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here