Un inventator de 8 ani la EUROINVENT 2017

Palatul Culturii a fost joi gazdă pentru aproximativ 500 de inventatori şi cercetători din 30 de ţări din toată lumea, aceştia luând parte la o serie de activităţi prin care şi-au expus descoperirile realizate după ani lungi de cercetări. Printre profesori universitari şi cercetători cu experienţă şi-au găsit loc şi inventatori tineri, cel mai puţin experimentat având vârsta de 8 ani.

„EUROINVENT 2017“ a început oficial la ora 11, în Sala „Henri Coandă“ a Palatului Culturii. În cadrul deschiderii au luat cuvântul organizatorii şi câţiva dintre partenerii evenimentului, dar şi reprezentanţi ai comunităţii locale, care au subliniat importanţa unui asemenea eveniment şi oportunităţile pe care le oferă.

Organizatorii au oferit şi o serie de diplome şefilor de delegaţie străini, pregătind totodată prelegerile care au început de la ora 12 în aceeaşi sală. Astfel, în cadrul Conferinţei internaţionale în domeniul cercetării ştiinţifice şi tehnice au fost prezentate aproximativ 50 de lucrări, participanţii provenind din 15 ţări.

În timpul evenimentelor din Sala „Henri Coandă“, cei care au vizitat Palatul Culturii au avut posibilitatea să treacă pe la standurile cu invenţii din întreaga lume. Atracţia principală au fost machete şi maşinăriile, care le-au bucurat bucuriile tuturor elevilor aflaţi în vizită la Palatul Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here