Un instructor auto din Iași a obținut permis de… celulă de arest

Acțiunea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Iași de acum două zile de la Serviciul de Permise și Înmatriculări nu s-a soldat chiar fără vreun rezultat, în urma acesteia fiind arestate două persoane. Astfel, oamenii legii i-au reținut pentru 24 de ore pe instructorul auto Jan Racoviţă, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată, dar şi pe Dănuţ Neculai, pentru complicitate la trafic de influență.

Conform anchetatorilor, în perioadele 22 septembrie-15 noiembrie 2016 și 24 aprilie-25 aprilie 2017, Jan Racoviță, în calitate de instructor auto, a cerut și primit de la două persoane câte 1.500 de euro.

Racoviţă i-a lăsat să creadă pe elevii săi că are influență asupra unui ofițer de Poliție cu funcție de conducere din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRIV) Iași și că va putea asigura promovarea probei practice a traseului și obținerea permisului de conducere.

În unul dintre cazuri, instructorul auto Racoviță Jan a beneficiat și de ajutorul celuilalt inculpat, Neculai Dănuț, care i-a intermediat relația cu una dintre cele două persoane, pretinzând și primind de la aceasta din urmă suma de 750 de lei, au declarat reprezentanţii DNA Iaşi.

Anchetatorii au adăugat că celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here