Un deținut a murit chiar în ziua în care urma să fie eliberat. A fost torturat și violat timp de două zile

Daniel Terry Williams, un deținut de 22 de ani din statul Alabama, SUA, a fost găsit în stare de moarte cerebrală și ulterior a decedat în ziua în care urma să fie eliberat. Bărbatul, care executa o pedeapsă de un an pentru agresiune fizică și furt, a acceptat un acord de recunoaștere a vinovăției și urma să fie eliberat pe 9 noiembrie. Cu două săptămâni înainte de eliberare, Williams a fost transferat la închisoarea Staton din Elmore, Alabama, unde, susține familia, ar fi fost supus la legare, bătaie și agresiune sexuală de către alți deținuți.

Inițial, familia a fost informată că Daniel a murit din cauza unei supradoze, însă la spital au constatat că acesta avea leziuni grave. Tatăl lui Williams a declarat că fiul său a fost bătut timp de aproape două zile și lăsat inconștient înainte să fie descoperit. Daniel a fost mutat în închisoarea Kilby pentru îngrijiri pe termen lung și a fost deconectat de la aparate la 5 noiembrie, murind ulterior. Autoritățile nu au oferit explicații clare privind motivul mutării sale din spital în închisoare.

Familia a cerut răspunsuri și susține că doctorii le-au comunicat că Daniel a intrat în comă mult înainte să primească ajutor medical. Tatăl lui Williams dorește să aducă persoanele responsabile în fața justiției și să prevină astfel de situații pentru alți deținuți în viitor. El a exprimat dorința de a-i vedea pe cei implicați pedepsiți și a afirmat că, deși nu a reușit să-și salveze fiul, își propune să evite astfel de tragedii în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here