Un copil de 10 ani l-a învins la ȘAH pe multiplul campion mondial Magnus Carlsen: „E Messi al șahului”

Faustino Oro, un copil-minune în vârstă de doar 10 ani, a reușit să-l învingă pe Magnus Carlsen, cunoscutul campion mondial la șah, de cinci ori, într-o partidă fulger ce a durat puțin peste 30 de secunde. Momentul unic a fost urmat de aclamații din partea publicului, care l-a numit rapid pe micul Faustino „Messi al șahului”.

Evenimentul a avut loc pe 23 martie 2024, pe platforma internațională Chess.com. Faustino, născut în Argentina în 2013, a reușit să învingă în mod surprinzător în doar 38 de secunde. Partida s-a desfășurat în modul „Bullet”.

În ciuda diferenței de vârstă și experiență, Faustino Oro a surprins pe toată lumea cu abilitățile sale impresionante în șah. Carlsen, care a dominat mult timp scena mondială a șahului și a deținut poziția numărul unu în clasamentul FIDE, a fost nevoit să accepte înfrângerea și să îl felicite pe tânărul campion.

Victoria uimitoare a lui Oro împotriva unui jucător atât de experimentat precum Carlsen a fost precedată de alte victorii notabile, inclusiv împotriva unor maeștri de renume mondial, consolidându-i reputația ca o forță de luat în seamă în lumea șahului.

Reacția lui Faustino la finalul partidei a fost una plină de entuziasm: „Dacă pierd acest meci, mă pot retrage din șah.” Cu toate acestea, el a triumfat, dovedindu-și calitățile excepționale în acest sport.

Chess.com l-a numit pe Faustino Oro „Messi al șahului”, o comparație flatantă cu legendara figură a fotbalului argentinian, Lionel Messi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here