Un copil ar fi fost ținut în cușcă și exploatat. Polițiștii efectuează mai multe percheziții

Miercuri, polițiștii și procurorii DIICOT Brașov au desfășurat două percheziții la stâne din județul Brașov, în urma unor informații alarmante despre presupuse cazuri de trafic de minori și rele tratamente aplicate unui copil. Potrivit Mediafax, operațiunea a vizat săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și rele tratamente aplicate minorilor.

În urma unei anchete derulate într-o cauză penală, care a condus la trimiterea în judecată a trei persoane, s-a descoperit că în perioada 2018 – 2022, un minor ar fi fost supus la munci forțate în condiții extreme de către proprietarul unor stâne dintr-o comună din județul Brașov. Potrivit informațiilor obținute, minorul ar fi fost supus repetat unor acte de agresiune și ar fi fost ținut într-o cușcă amenajată la stână, fără condiții de igienă și într-o stare continuă de aservire.

Operațiunea de miercuri a implicat forțe considerabile, printre care Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov. Adițional, au fost implicați și reprezentanți ai Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Pentru a clarifica circumstanțele și a aduce vinovații în fața justiției, audierile în acest caz urmează să fie desfășurate la sediul DIICOT Brașov. Este de așteptat ca aceste acțiuni să conducă la identificarea și sancționarea celor implicați în exploatarea și maltratarea minorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here