Un consilier local are nevoie de ajutor social

Traiul de zi cu zi al unui consilier municipal PNL se poate transforma într-un veritabil studiu de caz atât pentru economiști cât și pentru medici. Consilierul local Etienne Ignat trăiește doar cu aer, iar banii pe care-i câștigă nu-i ajung nici măcar pentru plata ratelor la bancă, ce să mai vorbim de coșul zilnic, facturi la utilități, transport etc.

 

Declarația de avere „dă cu minus”

 

Conform declarației de avere postată pe site-ul Primăriei, Etienne Ignat a câștigat anul trecut suma de 1690 de euro, respectiv aproximativ 7600 lei, din servicii publicitare în mediul online. Veniturile familiei Ignat s-au completat în 2015 cu  1500 de lei, bani câștigați de soția sa din activitățile de relații publice, dar și cu alocația copilului în cuantum de 2400 lei. Practic, în tot anul 2015, familia consilierului local a obținut venituri de 11.500 lei, adică puțin sub 1000 de lei lunar. Nici un ban în conturi sau la saltea! O astfel de situație dificilă impune clar o anchetă socială din partea autorităților și acordarea unui ajutor social în regim de urgență ca să-și poata întreține cele două vile și nu în ultimul rând familia.

 

Rata la bancă, mai mare decât veniturile

 

Însă, în același timp, Etienne Ignat are contractat un credit imobiliar la BCR în sumă de 52.000 de euro pe care trebuie să-l ramburseze în termen de 30 de ani. Rata pentru un astfel de credit imobiliar se situează între 1000 și 1200 lei funcție de politica fiecărei bănci în ceea ce privește dobânda și celelalte costuri aferente creditului.

Practic rata creditului contractat la BCR este mai mare decât veniturile încasate de familia consilierului local în anul precedent. Ținând cont că familia trebuie să trăiască, cele două case din declarația de avere trebuie întreținute, iar facturile la utilități trebuie achitate, se poate spune că lui Etienne Ignat îi pică bani din cer sau încasează bani la negru, venituri nedeclarate.

 

La omu’ sărac și celularul face fente

 

Contactat de reporterii 7 EST pentru a da mai multe detalii despre această situație, consilierul Etienne Ignat a evitat sau a refuzat să dea răspunsuri clare la întrebările adresate, s-a prefăcut ulterior că nu ar mai avea semnal după care a închis telefonul mobil.

 

Reporter: În declarația de avere menționați că aveți un credit de 52.000 euro la BCR. Cât plătiți rata lunară ?

Etienne Ignat: De ce vă interesează cât plătesc eu la bancă?

Reporter: Vrem să știm cât plătiți lunar la bancă.

Etienne Ignat: La ce vă folosește? Am un credit de 50.000 de euro.

Reporter: Asta știm. Dar cât plătiți rata?

Etienne Ignat: întrebații pe colegii mei (?!). Haideți spuneți mai departe ce vreți…

Reporter: Cum reușiți să vă întrețineți? Aveți o rată la credit mai mare decât câștigurile. Și mai aveți și două case de întreținut.

Etienne Ignat: Alo.. alo.. nu vă mai aud!

 

Rareș Neamțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here