Un bărbat a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri. El avea asupra sa declarația pe proprie răspundere în care bifase ”deplasare în interes profesional”

Polițiștii de la Serviciul Transporturi din Iași, care au vrut să controleze un bărbat imediat ce a coborât dintr-un tren, au avut parte de-o surpriză. Individul a încercat să fugă de agenți, iar înainte să fie imobilizat, el a aruncat peste gardul unei biserici din apropierea gării o pungă în care erau 45 de grame de heroină, pe care intenționa să o vândă în Iași, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Mai mult, oamenii legii au descoperit că individul avea la el declarația pe propria răspundere în care completase că deplasarea era în interes profesional.  El a fost reținut și ulterior arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc, dar și pentru fals în înscrisuri.

Comunicatul integral al DIICOT 

La data de 04.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului M.G.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cauză s-a stabilit că, la data de 03.04.2020, lucrătorii de poliție din cadrul SRPT Iași – Biroul de Siguranță Publică și Protecția Călătorilor au interceptat o persoană de sex masculin care a coborât dintr-un tren, iar la vederea acestora a încercat să fugă. Înainte de a fi imobilizat, bărbatul a aruncat peste gardul împrejmuitor al unei biserici din apropierea gării o pungă de culoare albă, în care se afla cantitatea de 45 de grame de heroină, ce urma să fie comercializată pe raza municipiului Iași.

Având în vedere starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020 și având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial Nr. 242 din 24 martie 2020, lucrătorii de poliție i-au solicitat inculpatului M.G.C. să prezinte declarația prevăzută de art. 4 alin.1 din OM 3/2020, în care s-a constatat că acesta consemnase în fals că se deplasează în interes profesional.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul M.G.C. urmează să fie prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here