Tunul unei pirande din clanul Stanescu: 3 milioane de euro! Escroaca, pedepsita exemplar

Aneta Stanescu, patroana societatii Metal Eurogrup SRL Iasi, a primit cea mai severa pedeapsa cu detentie, din ultimii ani, pronuntata de justitia ieseana, pentru escrocherii financiare si falsuri in acte. Femeia a fost acuzata ca ar fi prejudiciat statul roman cu peste 12,5 milioane de lei, prin operatiuni contabile fictive, si sapte acte materiale de evaziune fiscala. In urma condamnarii, femeia a fost obligata sa plateasca despagubiri uriase de 2,7 milioane de euro. Judecatorii ieseni au instituit sechestru asigurator pe toata averea pirandei, in speranta ca statul va mai recupera din paguba.

O piranda din clanul Stanescu, patroana de firma, a fost condamnata la ani grei de detentie pentru evaziune fiscala. Deoarece a inselat statul roman cu 12,5 milioane de lei, Aneta Stanescu a fost condamnata la 9 ani de puscarie. Conform sentintei, femeia trebuie sa plateasca ANAF-DRFP Iasi, daune imense de 12.470.310 lei, sau echivalentul a 2.681.787 euro. Din aceasta suma totala, cca 10, 3 milioane de lei reprezinta TVA-ul sustras de la plata iar 2.138.552 lei reprezinta impozitul pe profit. In baza Legii 241/2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, judecatorii Tribunalului Iasi au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale condamnatei, pana la concurenta sumei de recuperat, respectiv 2,7 milioane de euro. Mai mult, Aneta Stanescu a fost obligata sa plateasca si cheltuieli de judecata de 3000 de lei. Sentinta reprezinta o premiera dat fiind faptul ca in ultimii ani justitia ieseana nu a mai pronuntat astfel de pedepse severe pentru infractiuni evaziune fiscala, condamnari orientate evident spre maximul prevazut de legea penala.

Condamnata in Top 100 tepari din Romania”

Potrivit anchetatorilor, Aneta Stanescu, in varsta de 61 de ani, in calitate de administrator al SC Metal Eurogrup SRL, a evidentiat in actele contabile ori in alte documente legale, cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale. Practic, femeia, inca de la infiintarea firmei  – respectiv anul 2014 – a executat zeci de operatiuni fictive in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale. Mai mult, patroana Metal Eurogrup a executat sapte acte materiale de evaziune fiscala, prejudiciind statul roman cu o suma imensa: cca 2,7 milioane de euro. In urma cu un an de zile, firma pirandei a fost pusa pe o lista neagra a Fiscului, alaturi de alte zeci de societati, cu datorii uriase catre ANAF. Metal Eurogrup a facut parte dintr-un nedorit Top 100 de firme ce nu si-au declarat sumele catre fisc.. Lista cu datornicii la stat a fost publicata pe site-ul economica.net. Firma cu pricina are sediul social pe str. Sf. Lazar, langa cabinetul avocatului Mircea Hotnog. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, SC Metal Eurogrup SRL Iasi a fost infiintata in august 2014 si nu figureaza cu date financiare pe site-ul Ministerului de Finante. Unic actionar al firmei este doar Aneta Stanescu.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here