Tudorel Toader, acuzaţii fără precedent la adresa Laurei Codruţa Kovesi

Acuzaţii extrem de grave ale lui Tudorel Toader la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Acesta a vorbit şi a lansat afirmaţii grave. A vorbit despre falsificări de probe ale procurorilor DNA, dar şi despre celebrul Mircea Negulescu.

„Creşterea numărului de achitări, sporirea cheltuielilor şi raportări eronate.   Neimplicarea procurorului şef în identificarea şi eliminarea comportamentelor abuzive ale unor procurori. Spaţiul public esteplin de presupuse abuzuri ale lui Negulescu. Nu s-au luat măsuri de verificare. Dacă este adevărat sau nu.

Falsificarea transcrierii unor convorbiri telefonice. Înregistrarea are un conţinut, transcriptul altul. Inconcordanţa între înregistrare sau transcriere. Cauza a fost trimisă Înapoi. Mie mi se pare a fi foarte grav”, a tunat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că i se pare inadmisibil ca un dosar ca Microsoft să ajungă la clasare. De asemenea, ministrul susține că atitudinea procurorului șef DNA în legătură cu DNA Ploiești este una care a sfidat întreaga opinie publică.

„Am avut un caz recent cum este Microsoftul. Nu poți să lași un dosar cu un asemenea prejudiciu și cu asemenea implicații atâția ani în nelucrare. A fost lăsat atât de mult încât a trecut termenul rezonabil și a intervenit prescripția. În opinia mea, o asemenea activitate mi se pare inadmisibil.

Lipsa de reacție în verificare activității profesionale și conduitei unor procurori și mă refer la lipsa de verificare a DNA Ploiești, dar când toată opinia publică, când s-a ajuns ca procurori cu funcții de conducere își fac plângeri între ei, ca procuror-șef ai datoria minimală de a face o verificare. În schimb, procurorul șef al DNA a lăudat această unitate de parchet”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a cerut revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Anunțul a fost făcut în cadrul prezentării unui Raport privind activitatea managerială a șefului DNA pentru perioada februarie 2017 – februarie 2018.

DNA nu trebuie să se confunde cu șeful ei care a acționat în ultimul an abuziv”, a concluzionat ministrul Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here