Trei, Doamne, și toate trei condamnate!

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au finalizat, ieri, un dosar în care trei angajate ale Consiliul Județean Iași, implicate în afacerea „Albumul“, au fost condamnate.

Funcționarele Cosmina Rîmbu, Oana Ţoptea şi Marcela Lupu au fost acuzate de fapte de abuz în serviciu. Pri­mele două au fost condamnate la doi ani şi şapte luni de în­chi­soare cu suspendare, în timp ce ultima, la doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa este definitivă. Cele trei se numără pe lista funcţionarilor care au fost trimişi în judecată în acest caz, listă deschisă de însuși fostul preşedinte al CJ, Cristian Adomniţei, şi de vicepreşedintele Victor Chi­ri­lă.

În acest dosar, fostul preşedinte al CJ Iaşi ar fi încercat să mascheze rezultatele unui control de audit realizat în cadrul CJ. Respectivul audit scotea la iveală că instituţia ar fi recepţionat doar pe hârtie, nu şi în fizic, mai multe materiale de promovare realizate de firma Laser Co, aparţinând Letiţiei Popa, trimisă şi ea în judecată. Cristian Adomniței a fost trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intellectual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here