Traseistul Daniel Șandru și-a găsit perechea feminină. Pă doctrină

Acum ceva ani, pe vremea cînd unii încă îl mai credeau om cu vertebrele morale în regulă, filfizonul politologist Daniel Șandru se bătea de zor în chept cu cărănida de stînga, spunînd cui stătea să-l asculte că el e soțial-democrat, musiu, pînă la ultima chicătură de roș’ sec ( cu mici și muștar, sau cotlet la grătar ). Așea era pe atunci diviziunea socială a muncii doctrinare la taraba universitară poreclită ” Petre Andrei „, unde presta musiu tovarășu’ Șandru : el și nea vrăghioiul înfoiat Doru Tompea ( ex-UASCR ) o ardeau pă stînga, în urma lu’ alde Vaxile Dîncu & SRI, iar viitorul infractor Sorin Bocancea o frigea artistic prin șanțurile și tarlalele de dreapta, ca să fie o miză cîștigătoare în orice variantă de scor.

Dăcît că-cînd alde Dîncul de stînga a sunatără adunarea  dă dreapta, marele soțial-democrat Șandru s-a înfipt repejior ca secretar de stat și de fîlfîit cu franjuri în guvernul marelui dreptaci cu aromă de serviciuri Vaxian Cioloș. C-așa-i cu patria apriorică, cum zice sloganul sereist : nu contează cît de lung ai mațul, important e ce și cît halești .

Din guvernul tehno-dreptaci, pe bază de ” doi ș-un sfert „, al lui Cioloș, ex-stîngaciul Șandru a aterizat, tot ca franjure de carton, în primăria bahluieză a ex-pesedistului Mihai Chirica. Unde a fost director cu centenăria patriei, chiar și după vreun an de la expirarea centenarului unirii din 1918 ( cel puțin în baza zece, dacă mai țineți minte ce-i aia ). Că doar nu ne mai punem noi pentru un mărunțiș de un an-doi, cînd e vorba de ditamai centenarul și de inaugurat plăcuțe cu denumiri noi de străzi. Principalul e să stea corect șandrul servil lîngă chiricul inaugurător. Chit că Șandrul director în primăria chiricistă era și șef prin PLUS-ul cioloșist. Că doar serviciurile discrete sînt toate ale patriei, nu … ?

Și fi’n’că șandrul subaltern a prestat corect servilăria chiricistă, piticul ex-pesedist, ajuns jupîn liberal de Bahlui, l-a pus pe principialul nulii din Făltișeni pe lista de consilieri județeni condusă de tenia forestieră Costel Alexe. Prilej cu care rafinăciosul cațavencoid Șandru și-a găsit perechea politică potrivită, cu care ciripește tandru în duet radiofonic : tanti Mar’șica Cabalău, veche activistă băsistă.

Arde-o liric, tandru, tov. scafandru Șandru ! Doctrinărie la meserie ! Și pe stînga, și pe dreapta. Și lins așa, pe centru, cu cărare pe mijloc, printre culmile principiale.

Doctrinărie, dulce melodie … Zi-le, șăndricele !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here