Trăiască tovarășul Lucovid Orban-Ceaușescu !

despre lingăismul mental comunist cu ambalaj PNL-ist

 

” Felicitări pentru tot ceea ce faceți, domnule Președinte și Prim-ministru Ludovic Orban, și un sincer “La Mulți Ani!” Nu am modele în politică și în viață, am mereu de învățat câte ceva de la fiecare. În schimb, Ludovic Orban este omul care, atât ca politician cât și ca Premier, nu a încetat să mă surprindă plăcut constant și să mă facă să am mai multe notițe “de reținut” și de “așa DA!”.

Autorul acestei grețoase limbi publice ” de partid și de stat ” nu e vreun bătrîn activist comunist din vremea dictatorului idiot Nicolae Ceaușescu, convertit la liberalismul de după 1990. Nu. Emițătorul acestui jet lingualo-dorsal, cu penetrare pro-fundă, duodenală, e un june activist liberal și demnitar al statului romînez democratic : Radu Nicolescu, consilier al premierului L. Orban. Cu mamă secretar de stat, fiindcă valorile liberale îs aristo-statice, se moștenesc în famelie, mamițo. După buget, desigur. Buget de stat, că așa-i frumos și liberălicios

După o asemenea probă de dos-limbism profund, democratic, Neculai Ceaușescu se răsucește în mormînt, invidios. Liberalii, cu democrația lor cu tot, îs mai tari la limbi cleioase ca lingăii dictaturii comuniste.

Iar pesediștii tac, înghițind în sec, văzînd revărsarea de limbi oficiale cu sos iohanisto-orbănist. Liviu Dragnea, cît ierea iel dă dictator putinist, moare dă ciudă în pîrnaie, că n-a avut parte dă așea limbi dorsale, tinere, verzi, vînjoase, sincere.

Despre pesediștii de rit vechi, FSN-ist, nici n-are rost să mai pomenim, ei și-au băgat singuri unghia-n gît, de ciudă, ca pițigoiul. Orban cînd apare, / Limba, prompt, tresare ! Na, Ion Iliescu, mori de ciudă !

Băăi, idioți votăcioși ai acestor reziduuri cu etichetă lăbărală, chiar nu vă pute a ceaușism de cea mai joasă speță ? Cînd un june lăbăral se comportă ca ultimul lingău al dictatorului comunist care-a mutat Romînia în Coreea de Nord, mai credeți că se poate face din rahat – bici, și din coadă de cîine – sită de mătase ?

Vela, Orban & Iohanus / Lăbărtate ne-au adus. Cu garnitură de prostime perenă. Nimic nou supt soare. ,, Alte măști, aceeași piesă „, cum zicea un retrograd anti-liberal de demult.

În rest, e bine, a plouat, s-a’ făcutără limbili dorsali cît șarpele boa. Sau boua, ca să rimeze cu carul cu boi din tabloul cu natură moartă romîneză. Natură umană, teoretic, deși seamănă mai mult a grădină zoiologică. Cu ramă de reziduuri digestive.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here