Toyota Iași a primit nota 10 de la Ambasadorul Japoniei în România

  • Ambasadorul Japoniei în România, Excelența Sa Kisaburo Ishii a vizitat ieri reprezentanța locală Toyota diplomatul nipon fiind profund impresionat de rezultatele companiei ieșene

Toyota Iași a primit aprecieri chiar din partea statului japonez reprezentat în România de Excelența Sa, ambasadorul Kisaburo Ishii. Emisarul nipon a vizitat ieri show-roomul Mega Auto fiind profund impresionat de activitatea dealerului local al celebrei mărci nipone de autoturisme.

„Recunosc că este prima dată când vizitez Iașul, un oraș despre care am auzit înainte de a veni că  este un oraș cultural iar industria de IT este dezvoltată. Am decis să vizitez și această reprezentanță ocazie cu care am constatat că dealerul Toyota reprezintă spiritul Toyota în Iași. Spiritul Toyota se vede în oamenii care lucrează în această companie și aceștia devin adevărați lideri. Fostul ministru al Transporturilor din Canasa a fost vicepreședinte al reprezentanței Toyota în această țară”, a spus Exelența Sa, Kisaburo Ishii.

La rândul său, managerul Mega Auto, Gabriel Manolache i-a spus Excelenței Sale că este la cârma unei societăți în dezvoltare iar reprezentanța locală Toyota vinde de cele mai multe ori și două mașini pe zi. De altfel, Excelența sa,  Kisaburo Ishii a adăugat că a venit la Iași cu mașina sa, un vehicul Lexus hibrid din cauza grevei de pe aeroporturile bucureștene. Întrebat de jurnaliștii 7 Est dacă există perspectiva unor investiții nipone în județul Iași diplomatull japonez a precizat că sunt șanse mari pentru dezvoltarea unor relații economice bilaterale. Asta deoarece Iașul este un oraș universitar și are forță de muncă calificată.

„Știu că la Iași nu sunt investitori japonezi. O companie japoneză de IT a deschis o reprezentanță la Cluj. Eu zic că există șansele unor investiții japoneze datorită mediului universitar. Nu pot să recomand firmei Toyota să deschidă o reprezentanță la Iași deoarece este o companie privată. Am venit de puțin timp și nu am avut timp să analizez situația economică a județului Iași”, a adăugat diplomatul nipon.

La finalul întâlnirii, Gabriel Manolache l-a invitat pe ambasadorul Japoniei la un ceai servit potrivit unui ritual nipon.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here