Tovarășa directoare penală Dorobăț, mica Elena Ceaușescu de la Spitalul de Boli Infecțioase

despre molimă și starea de urgență, folosite ca paravan pentru reglări de conturi în stil milițiano-mafiotoid

 

Noul scandal de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, declanșat de detașarea ilegală a trei medici ieșeni la spitalul din Suceava (calamitat de managerul favorit al baronului liberal Flutur ),  duhnește de la o poștă a reglare subterană de conturi. Pe scurt, pare doar o manevră prin care este pus la perete doctorul Mihnea Hurmuzache, cel care anterior  sesizase mai multe nereguli grave din spitalul condus de directoarea Carmen Dorobăț, condamnată anul trecut la închisoare , pentru corupție.

Să fie o întîmplare faptul că spitalul din Suceava a cerut de la Iași trei medici infecționiști care să fie și profesori la UMF, iar tocmai dr Hurmuzache e printre cei care corespund acestui criteriu, în timp ce penala directoare Dorobăț are o mega-pensiune exact în zona Sucevei ?

Să fie o intimplare că directoarea Dorobăț și colegii ei de șefie au hotărît să trimită la Suceava doar bărbați ? De parcă ar fi nevoie ca medicii detașați să care saci cu ciment ori să procreeze într-o comunitate feminină, pentru a repopula zona.  E mult mai plauzibil altceva: criteriul testicular și discriminatoriu e doar un alt mod, după cel cu ” profesori la UMF ” , pentru a strînge lațul în jurul doctorului Hurmuzache, unul dintre cei trei care îndeplineau criteriile cumulative – cadru didactic și bărbat.

Asta deși Raed Arafat, semnatarul ordinului de detașare a celor trei medici, spune că nu era obligatoriu să fi fost și profesori la UMF.. E drept, despre testicolele obligatorii n-a zis nimic eroul medical & managerial Arafat … Deși, conform acestui criteriu bizar, discriminatoriu si ilegal al trupei ” Dorobăț & Co „, șefa SMURD Iași, Diana Cimpoieșu, ar fi trebuit să-și facă schimbare de sex, înainte de a fi primul medic ieșean care a intrat, după dezastru, în spitalul din Suceava.

Super-dubios și ilegal e faptul că nici unuia dintre cei trei medici trimiși la Suceva nu i-a fost dat ordinul care îi viza direct, deși au cerut asta, oficial și repetat. La fel e și faptul că au fost presați și amenințați să plece la Suceava fără actele obligatorii pentru detașare, acte pe care toți detașații de acolo le au. Or fi managera penală Dorobăț și șeful DSP Iași, veșnicul Indrei, atît de proști, încît n-au habar de proceduri elementare ? Sau e vorba doar de mînării cleioase, de milițieni în halate albe ?

Marele Arafat i-a făcut mincinoși, indirect, pe cei trei medici detașați, declarînd că el nu crede c-ar fi posibil să nu le fi fost dat ordinul care îi viza. Ca să vezi, ce incredere are Arafat Pașa în elvețiana birocrație medicală din subordine … Asta în timp ce directorul Indrei de la DSP se spală pe mîini ca Neepilat din Pont ( sau din port ),  aruncînd bomba cu mizerie în ograda micii Elena Ceaușescu de la spital. Care i-o dă  rapid înapoi, peste gard, ca în vechea schemă  ” de la Ana la Caiafa și retur „. Desigur, Pilat Arafat nu știe și nu bănuie nimic, el e erou și idol, inch’Allah și Doamni-ajiutî !

Evident, faptul că dr Hurmuzache e singurul care are grijă de mama lui de 90 de ani și de soacra tratată de cancer e doar un detaliu minor, ori o minciună ” abdominabilă „, pe care organili „virginolente ” o vor dovedi și pedepsi exemplar. Mai ales că penala Dorobăț &  Co se pare că le-au făcut celor trei medici plîngere penală. Ș’normal : cine s-or fi crezînd ei, să nu accepte în tăcere abuzurile și încălcarea legii și a bunului simț ?

Există o singură deosebire vizibilă între neo-milițienii semi-analfabeți, mental și moral, care dau acum amenzi porcești cu grămada, și cei precum penala directoare Dorobăț ori masivul bibelău inutil Indrei : milițienii lui Vela au uniforme, cătușe și bastoane, în timp ce alde prof. univ. dr. & manageri medicali au halat alb, stetoscop și ștampile. În rest, sînt doar două forme de agregare ale aceluiasi virus social, care parazitează cancerigen, de zeci de ani, societatea romînească. Iar acum a răbufnit mai violent, la adăpostul militarizării milițienești, excesive și adesea aberante.

Ca să-i liniștesc pe fanii milițienilor în halat alb : nu-l cunosc personal pe doctorul Hurmuzache, n-am prieteni comuni cu el și cred că e cam mediocru, iar ca manager mi-l amintesc fiind cam arogant. Dar nu, nu despre doctorul Hurmuzache e vorba, de fapt.. Ci despre veșnicii șobolani onorabili, care ies pe străzi și mușcă mai rău în vreme de ciumă, costumați în vindecători.

Iar dacă tanti managera Dorobăț e deranjată cumva de cuvîntul ” penală ” , o aștept în instanță. O să-l chem ca martor pe un profesor din Sibiu, ajuns președinte. Parcă el a zis că toți cei care au dosar penal sînt ” penali ” , nu …?

În rest e bine, s-a făcut anu’ ăsta covidul cît bostanul, iar milițienii-șefi în halat alb salvează țara, la braț cu Iohanis, Orban, Vela & Co. Muriți liniștiți, deci, șobolanii lucrează pentru voi.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here