Tornada din Oklahoma: Bilanţul victimelor a fost revizuit în scădere, dar continua căutarea de supravieţuitori

Căutările au continuat intens, marţi, pentru găsirea de supravieţuitori printre dărâmăturile clădirilor devastate luni de trecerea unei tornade peste o suburbie din Oklahoma City (sudul Statelor Unite), care s-a soldat cu cel puţin 24 de morţi, între care 9 copii, potrivit unui bilanţ revizuit în scădere, relatează AFP.

Marţi la amiază, un oficial din cadrul serviciilor medicale din Oklahoma a confirmat un bilanţ provizoriu de 24 de morţi, între care 9 copii. Precedentele estimări oficiale menţionau până la 91 de morţi, între care 20 de copii.
„Acest bilanţ ar putea creşte în continuare”, a avertizat Amy Elliott, din cadrul Biroului medicului legist din Oklahoma City, explicând că precedentul bilanţ – mult mai ridicat – s-ar putea datora faptului că unele decese au fost contabilizate de două ori.

„Din cunoştinţele noastre, la acest moment, bilanţul este de 24 de morţi”, a precizat ea.

 

Echipele de salvare au continuat să intervină marţi pentru a căuta supravieţuitori sub mormanele de dărâmături: 101 persoane au fost găsite în viaţă în cursul nopţii de luni spre marţi, a informat pentru AFP Terry Watkins, purtător de cuvânt al Departamentului pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Oklahoma.
Rămân însă, potrivit autorităţilor locale, multe persoane încă date dispărute. Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here