Ţigări de contrabandă de peste 112.000 de lei confiscate la frontiera de est

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au confiscate aproximativ 10.000 pachete de ţigări şi un autoturism marca Opel folosit la transportul acestora.

 

Şoferul, un cetăţean român care mai fusese cercetat pentru contrabandă, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.  

 

La sfârşitul săptămânii trecute, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

 

Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au oprit în localitatea de frontieră Cotu Miculinţi un autoturism marca Opel, înmatriculat în Botoşani, despre care deţineau date că este folosit pentru transportul ţigărilor de contrabandă. Lucrătorii noştri au procedat la legitimarea conducătorului autoturismului cetăţeanul român L.C., în vârstă de 40 de ani, care era în atenţia poliţiştilor de frontieră. Astfel în anul 2013 bărbatul a fost cercetat pentru complicitate la contrabandă.

 

În urma controlului autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia 9.990 pachete ţigări marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de aproximativ 112.000 lei.

 

Poliţiştii de frontieră au dispus confiscarea ţigărilor precum şi a autoturismului în valoare de 10.000 lei, şi au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a depistării tuturor persoanelor implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here