,, Țiganca ,, Emma Răducanu și Regatul Urzit al Anglicăniei, Romînistanului și Cainadei de Jos

despre cei mai betegi și mai inepți dintre tolomaci 

 

Aproape imediat după incredibila și istorica victorie americană a Emmei Răducanu, pe internetul romînez au început să apară o puzderie de aluzii străvezii sau vome explicite, legate de etnia tatălui ei : daa, se vede după culoarea pielii, e ,, suedez ,, de-al nostru, din Ferentari, are meclă de manglitor plecat cu buzunăreala, dă-l dreac’ de cioară manglitoare și ursar de șatră. Etc etc. Pe scurt, intrusul a fost demascat, prompt, clar și patriotic.

Unele dintre aceste jeturi bolnave aveau în ele atîta ură și patologie psihiatrică, încît cineva care citește acele vorbe și habar n-are cine este Emma Răducanu ar fi putut crede că tatăl tenismenei campioane e vreun pedofil sau violator, ori cel puțin un escroc de cea mai joasă speță, care fură de la gura copiilor străzii ori din pensiile unor bătrîni în cîrje. Cei care au habar și vigilență patriotică au primit doar o confirmare multiplă : daa, e din ăia, colorați, fi-R-ar nația lor a dracu’…

Cea mai recentă confirmare de acest tip, patriotică și fără echivoc, a venit zilele astea, dar nu din subteranele cu dejecții ale canalizării internetului, ci de pe ecranul jegos al televiziunii romîneze. Iar vomitatorul în cauză nu e un anonim oarecare, ci un celebru reziduu întrelectualnic al mahalalei cu pretenții de sorboneală : Radu Banciu, pardon de expresie. Un scuipător grrraseiant & vomitator public din liga mare, ca să zicem așa. Sau prea mare, ca să zicem mai exact.

Suit pe grămada lui de spume grețoase, deja pietrificate, W. C. Tudor-ul de televiziune gregară și-a dat drumul iar la secrețiile pseudo-cerebrale, ca un vadimaș cu vidanjă craniană, mirosind rapid direcția curentului cu dejecții mentale din ,, cazul Răducanu ,,.  Așa că s-a urcat repejor pe valul scursurii populare, ca un surfer al fecalelor pseudo-cerebrale. Și, de la înălțimea acestei micimi de paramec intestinal, vedețelul Rrradu Banciu a comunicat gloatei de peșteră neanderthaliană adevărul curat, ca argintul strecurat : ,, Mare finanțist, înțeleg, rapidistul nostru, giuleșteanul de taică-su. Cred că taică-su dăduse un jaf la o bancă. Aşa a ajuns finanţist. Şi la banca la care dăduse el jaful, chinezoaica lucra ,, . Etc etc.

Pauză de aerisire.

Traducere pentru oxfordienii de Sorbona : Rapid e o echipă de fotbal cu stadion în cartierul bucureștean Giulești, suporterii echipei fiind considerați, de galeriile ,, ultras ,, ale altor echipe, țigani din cartierul rău famat Ferentari. Chinezoaica, e evident, mama Emmei Răducanu. Deci francofonul grrraseiant și filolog Radu Banciu ne-a spus, în codul scursurilor din tribunele fotbalistice, că Emma Răducanu ie dăcît o corcitură dă țigan manglitor din București, cu o mamă chinezoaică, adică o mîncătoare de cîini  pe naiba știe unde. Aaa, și că țiganul de tată răducan e un jefuitor de bănci. Plus restul garniturii de sos TV jegos.

Jetul de vomă mentală livrat de vedeta fecaliferă Radu Banciu e un vîrf elocvent al aisbergului de toxină colectivă care plutește pe balta romîneză. Fiindcă Radu Banciu nu e un bețivan oarecare din Piața Chibrit. El e un bolnav francofon, cu facultate de filologie, care are habar că Napoleon nu e doar o marcă falsificată de coniac, ori că Goncourt nu e doar o vorbă care rimează nostim pe romînește. Iar faptul că, eventual, Radu Banciu a vomat public doar pentru audiență, adică pentru bani, nu e deloc o scuză. Ci o circumstanță agravantă.

Scursurile precum Banciu ar merita să li se răspundă cu aceeași monedă, vizavi de părinții lor : daa, băi rrreziduule, vomiți în public fiindcă maică-ta te-a făcut noaptea ( noaptea minții), lîngă un gard rupt, pe întuneric, cu un căruțaș beat din Mănăștur, care uitase să strecoare spirtul prin pîine, în cei zece ani dinaintea babardelii care te-a cauzat. Un căruțaș găgăuz, refugiat din URSS din cauza discriminării sexuale, el fiind platonico-socratian de rit iulio-cezarian. Aaa, cum e, graseilă, merge…?

Da, comunitatea de țigani / romi din Romînia e o problemă socială serioasă. Dar cînd reacția la această problemă e alcătuită majoritar din aruncarea rahatului pe bordeiul țiganului, e clar că noi, rrromînii verzi și majorrritari, ne comportăm mai țigănește decît cei spre care arătăm cu degetul. Iar cînd purtătorii de cuvînt ai bolii mentale subterane din sinapsele colective sînt întrelectuali scuipători cu.facultate de filologie, ca Radu Banciu, e clar că boala e mult mai adînc înfiptă în neuronii nației decît vrem să acceptăm. Nu, exagerările grotești ale bolii de semn opus – corectitudinea politică internaționalistă, radicală și aberantă – nu pot fi o scuză pentru rahatul mental neaoș, din fundul curții.

Idioții care cred că jegul Banciu a exagerat poate, da’  doar un pic, și-ar putea aminti că această trompetă cu dejecții a vomat public, acum ceva ani, și contra basarabenilor. Da’ dacă or fi și basarabenii țigani cre’că e ok, probabil, mai ales dacă ne uităm la nuanța pielii unui mare luptător pentru Basarabia, șeful AUR, Gigel Simion … Păi, nu …? Dacă tot o ardem în demascări puritănistoase, dă-i pedală pîn’ la capăt, vidanjache Banciu !

Daa, știm din școala generală vorba de laudă  a tăticului istoriei despre geto-daci : ,, sunt cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci „. Doar că la școală, sau după asta, nu ne-a mai zis nimeni ce.a scris tot Herodot despre strămoșii noștri  – ,, există următoarea rânduială: îşi vând copiii pentru a fi duşi peste hotare” .

Pauză de gîndire.

Desigur, de la Cain și Abel încoace, avem o lungă și toxică istorie a  impulsului uman de a da vina pe celălalt, care e, în mod evident,  cel rău. Noi sîntem mereu cei buni, răul sînt ceilalți. Noi, adică votanții pro-Baraba din Ierusalimul lui rabi Ieșua, votanții directorului FBI Hoover din vremea țiganului asasinat Martin Luther King, ori rrromînii verzi din vremea țiganului jefuitor de bănci Ion / Ian Răducanu.

Apropo : dacă nu-l dă în judecată și nu-l jupoaie de parale pe jegul Radu Banciu, tatăl Emmei Răducanu chiar o să fie un lingurar fraier. Dar, pînă o să vedem cum va reacționa Ion Răducanu la jetul rasist al cocalarului scuipător Banciu, cred că mulți romîni ar putea lua exemplu de la acest țigan plecat din București. Și de la felul cum a lâsat în urmă frustrările discriminării și a făcut din copilul lui o prințesă a Angliei și a sportului mondial. Prințesă reală, nu ca alea din ogrăzile de Instagram ale cocalarilor de Dorobanți. Cocalari 100 % rrromîni, evident.

Știu că majoritatea patriotică o să mă condamne, dar eu votez cu țiganul jefuitor de bănci Ion / Ian Răducanu. Nu fiindcă are un copil campion și celebru. Ci fiindcă nu și-a vîndut copilul, cum scrie Herodot câ făceau strămoșii noștri. Dar asta, desigur, tre’ să fie doar un fake news, o propagandă putinistă, pe care țiganul ăla de Herodot tre’ să fi luat multe ruble.  La fel ca și ăia care scriu despre milioanele de copii din zilele noastre, vînduți în Occident, pe degeaba, de mîndra Rrromînie.

Afară cu țiganii, deci ! Trăiascâ rrromînii verzi Iohanis, Orban, Cîțu, Barna, Cioloș, Ciolacu, Simion & co !  Și poporul care i-a creat.

Poftim …? Ce legătură are asta cu marele eveniment al zilei  – congresul PNL / PCR ? Una mare și congenitală. Mai puțin vizibilă, pentru cei care trăiesc doar din genitalitatea lor de coni. Nu, nu e vorba de conul geometric, ci de ăla franțuzoid, ca alde Rrradu Banciu & Rrrareș Bogdan.

Ori poate credeați că aceste vietăți urlătoare, scuipătoare și vomătoare sînt altceva decît două forme de agregare a aceleași mizerii gregare ?

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here