Tensiuni între PSD şi ALDE: AMENINŢĂRI şi scandal pentru funcţii – Stiri pe surse

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE are parte de primele tensiuni majore între cele două partide. Liderul ALDE Maramureş, Ciprian Rogojan, susţine că demisia senatorului PSD, Sorina Pintea, s-a făcut la presiunea lui Liviu Pop, care a ameninţat-o să se dea la o parte pentru a ocupa el postul vacant de senator. În prezent, Liviu Pop este secretar de stat şi odată ce va depune jurământul parlamentar va elibera acest post. Tocmai din acest motiv au izbucnit tensiunile între PSD şi ALDE, pentru că Tăriceanu ar urma să trimită un nume controversat la Ministerul Culturii, precum Liliana Mincă.

Citeşte şi: Liviu Dragnea anunţă un adevărat cutremur în justiţie

„Scaunul de senator lăsat liber de Sorina Pintea ar urma să fie ocupat de Liviu Pop, în prezent secretar de stat. Cum funcția din minister va rămâne și ea vacantă, Pop fiind obligat să demisioneze întrucât calitatea de senator este incompatibilă cu cea de secretar de stat, s-a iscat un conflict între PSD și ALDE.

Demisia neașteptată din Senat a managerului Spitalului Municipal Baia Mare, Sorina Pintea, a încins spiritele între liderii coaliției de la guvernare Liviu Dragnea (PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE). Cei mai nemulțumiți sunt senatorii social-democrați, care nu sunt de acord ca locul rămas liber să fie ocupat de fostul senator Liviu Pop, care a fost pe locul doi pe listele partidului în județul Maramureș la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Potrivit unor surse, Liviu Pop, ar fi premeditat tot acest circ. Un lider din PSD i-ar fi oferit lui Pop pentru a calma apele în Maramureș. Deși partidul a obținut un scor record pentru alegerile din 11 decembrie, în urma redistribuirii, nimeni altul decât Pop nu a reușit să obţină un loc de senator. După această întrângere personală a făcut tot ce i-a stat în putință să o forțeze pe Sorina Pintea să demisioneze. Dacă vă este cunoscut numele doamnei Pintea vă readuc aminte că această a fost vehiculată pentru portofoliul Ministerului Sănătății. Mai mult decât atât, în momentul în care a fost sunată să i se ofere funcţia de secretar de stat, la începutul lunii ianuarie, aceasta primă oară ar fi refuzat spunând că oricum va ajunge senator. Politica este un joc murdar și nu spun 100% că aşa s-ar fi întâmplat, dar totuşi, dacă aceste lucruri sunt adevărate, îl lăsăm pe domnul Pop să ajungă senator în urma unor ameninţări?

Una dintre cele mai spinoase probleme pe care le-ar aduce validarea, săptămâna viitoare, în funcția de senator a lui Liviu Pop este însă numirea unui nou secretar de stat la Ministerul Educației în locul lui. Deși în cercuri restrânse se vehiculează nume precum Liliana Mânca şi Cristiana Anghel, surpriza ar putea veni din partea lui Ciprian Rogojan. Tot maramureșean dar spre deosebire de cele 2 doamne de mai sus acesta a terminat Conservatorul la Cluj cu nota 10 şi a fost membru în comisia de cultură din Senat timp de 4 ani. Dacă ar fi de ales dintre cei 3 cel mai potrivit pentru această funcţie ar fi fostul senator Rogojan. Şi nu numai din privinţa experienţei sale, ci acesta acesta a obţinut şi cel mai mare scor, dintre cei 3, la alegerile din 11 decembrie”, arată Ciprian Rogojan.

 

 

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here