Tătarul, cepoiul, demisia și teatrul ieftin

Așa-i că v-a plăcut teribel fermitatea ministrului sănătății, Nelu Tătaru, care, după cum ne-a informat prompt presa, ” pe surse „,  i-a cerut demisia lui Vasile Cepoi, șeful Direcției de Sănătate Publică Iași, pentru nereguli legate de autorizarea spitalului mobil de la Lețcani, specializat în tratarea pacienților cu Covid ?

Om serios și dur, dom’ ministru, ce să mai vorbim … Nici nu i-a păsat că directorul Cepoi e fost ministru, secretar de stat & multiplu șef peste alte comitete și comiții naționale. Cum a constatat abaterea, jap – sancțiunea ! Sau nu …?

Dacă ieșim un pic din aburii propagandei, ai gînditului cu mintea altora și ai școlii făcute pe sărite, putem observa, mai întîi, că în limba română sînt două cuvinte pe care multă prostime cu pretenții le confundă : ,, demisie ,, și ,, demitere ,,. Demisia e, pe înțelesul prostimii inteligente, eventual și jurnalistice, atunci cînd un om renunță la o funcție / un serviciu / etc. Demiterea e atunci cînd șeful cuiva îl dă afară pe respectivul din funcție / serviciu / etc. Așa zic dicționarele, cică.

Întrebare : dacă ministrul Tătaru e șeful directorului DSP Cepoi, deci putea să-l demită, e clar cît de penibilă și de cacao e faza cu ,, cerutul.demisiei ” ? E ca și cum medicul chirurg Tătaru i-ar cere unui chist să iasă singur din corpul unui pacient, în loc să-l scoată chiar el din organismul bolnavului, cu bisturiul.

E clar acum, prostime inteligentă și eventual jurnalistică, cum stă treaba cu ,, cerutul demisiei ,, ? Și a lui Cepoi, și a lui Usturoi, și a adevăratei fiice a Mamei Obida. Sau Absida. Sau Abisinia, că cică îs verișoare de pe o mătușă de-a lui Tutankamon. Sau Two Tank OMON.

În rest e bine, guvernul liberal gestionează cu responsabilitate criza pandemiei. Sau gestează, că vaca nu mai dă lapte și stă să fete o nouă majoritate parlamentară. Iar ministrul Tătaru sancționează cu fermitate abaterile din sistemul medical. Sau sucționează cu formolitate, naiba mai știe, că miroase a morgă, din ce în ce mai tare. Sau mai moale, în funcție de meniul ministerial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here