Sute de preoți și mii de credincioși la procesiunea Moaştelor Sfântului Nicolae de la Onești și Moinești

Sute de preoţi şi mii de credincioşi au participat la procesiunea cu Moaştele Sfântului Nicolae. Cu această ocazie 167 de elevi meritoşi au primit diplome, medalii, rechizite, dar şi un sprijin finanicar din partea Bisericii, prin Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim-Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

 

Părintele profesor dr. Emil Nedelea Cărămizaru s-a arătat impresionat de această emoţionantă manifestare duhovnicească, într-un interviu acordat pentru Trinitas TV.

 

Mâna dreaptă a Sfântului Nicolae de la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală a ajuns şi la Moineşti şi Oneşti, judeţul Bacău!

 

 

În zilele de 11 și 12 Septembrie 2016, moaștele Sfântului Ierarh Nicolae s-au aflat în orașele Moinești și Onești. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, la invitația IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, o delegație condusă de Părintele Profesor Emil Nedelea Cărămizaru a poposit în orașul Moinești cu mâna dreaptă a Sfantului Ierarh Nicolae.

 

Părintele Paroh a slujit Sfânta Liturghie în biserica Sfinților Apostoli din Moinești alături de Părintele Costel Mareș, protopopul de Moinești. Ieri, de la orele 16:00 a avut loc o impresionantă procesiune cu moaștele Sfântului Nicolae, de la Biserica Sfinții Apostoli, la catedrala orașului. În faţa catedralei orășenești Înaltpreasintitul Părinte Arhiepiscop Ioachim i-a premiat pe elevii care în anul școlar precedent au obținut media 10 la învățătură. Racla cu mâna sfântului va rămâne până astăzi în catedrală pentru a fi cinstită de către credincioși. Tot astăzi, sfântul odor a ajuns şi la Onești, după care se va întoarce la București.

 

(Sursa: EVZ.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here