Surse. De marți, Moldova Mall va avea un nou patron. Noul proprietar este un cunoscut jucător pe piața imobiliară din București

Complexul comercial Moldova Mall din iași va fi preluat de către omul de afaceri bucureştean Gheorghe Iaciu. Sursele 7EST spun că mâine, 25 februarie, documentele vor fi semnate la București. Suma la care se va finaliza tranzacţia nu a fost încă dezvăluită, dar aceleași surse precizează că Iaciu s-a angajat să achite datoriile companiei din Iaşi.

 

Fondul britanic de investiţii Equest Balkan Properties, proprietarul centrului, și-a anunțat de mai bine de o lună, intenția de a vinde complexul Moldova Mall.

În urmă cu 7 ani omul de afaceri Dănuţ Prisecariu vindea către Balkan cu 34,5 milioane de euro centrul commercial. Balkan a renunțat și el la afacere, vânzând-o lui George Teleman, care a achiziţionat mall-ul ieşean pentru doar 5 euro, arată Ziarul de Iași. Acum, se pare că și acesta va renunța la mall-ul din centrul Iașului în favoarea patronului Doraly.

Veridicitatea tranzacţiei a fost confirmată de un asociat al omului de afaceri Gheorghe Iaciu.

 

Cine este viitorul patron al Moldova Mall

Gheorghe Iaciu este un jucător puternic pe piaţa imobiliarelor din Bucureşti, fiind dezvoltatorul unui mare parc comercial din Bucureşti, Expo Market Doraly, unde acţionar majoritar este în prezent firma EMD Investment S.A.R.L. din Luxemburg.

Potrivit articolelor din presa centrală, după începere crizei imobiliare, Iaciu a efectuat printre singurele tranzacţii importante din acea vreme, vânzând 50% din acţiunile firmei către un fond de investiţii al băncii britanice HSBC, într-o afacere estimată la 70 milioane de eurio. Iaciu mai deţine un mall în Constanţa (peste 12.000 mp) şi iar în mai 2013 a cumpărat pachetul de 6,15% deţinut de Templeton Asset Management la dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), participaţia urcând astfel la peste 29%, mai arată Ziarul de Iași.

Potrivit mfinante.ro, compania Expo Market Doraly a avut anul trecut, cu 0 angajaţi, o cifră de afaceri de 39,4 milioane lei (venituri de 62,5 milioane lei) şi a înregistrat o pierdere brută de 13 milioane lei. Pe de altă parte, firma Rivium Galeria Mall, prin care era administrat compelxul Moldova Mall, a avut anul trecut tot cu 0 angajaţi o cifră de afaceri de 7,3 milioane lei (venituri de 43,6 milioane lei) şi un profit de 18,1 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here