SURPRZĂ! Două supermarketuri se vor ridica pe ruinele de la Țesătura

Afacere-bombă derulată la Iaşi de cel mai mare jucător de pe piaţa bricolajului din România. Compania Dedeman, deţinută de fraţii Dragoş şi Ioan Pavăl, va construi un nou magazin în municipiul Iaşi pe fostele secții de la Ţesătura. Mai multe surse din piaţă dau ca sigură informaţia şi susţin că lucrările la construcţia noului magazin vor începe în primăvara acestui an, informează „Ziarul de Iași”.

 

Acesta va fi amplasat pe Bulevardul Primăverii nr. 2, pe terenul deţinut în urmă cu ani buni de Iaşitex, vândut ulterior de conducerea firmei către un fond de investiţii cu capital israelian.

 

Tot aici, pe o suprafaţă mai restrânsă, de până într-un hectar, se va construi şi un supermarket Billa. Green Plaza SRL, proprietarul terenului, este în negocieri avansate cu Dedeman şi Rewe pentru cedarea acestuia.

 

Citește și Cum au ajuns la fier vechi marii coloși industriali ai Iașului

 

Dacă în 2008 Ştefan Vuza, proprietarul Iaşitex, ceda terenul către Green Plaza în contul a cel puţin 21 de milioane de euro, acum, preţul cu care Dedeman îl va achiziţiona s-a redus considerabil, susţin sursele menționate.

 

Green Plaza SRL a şi făcut un pas important în această direcţie, solicitând la Primăria municipiului Iaşi eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea unui magazin de bricolaj.

 

Citește mai mult AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here