Sumă uriașă de bani găsită de poliție în portbagajul unui bolid de lux

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, în portbagajul unei mașini care ieșea din țară, suma de 483.740 lire sterline, bani pe care un cetăţean turc intenţiona să îi scoată din România, fără să respecte normele legale de declarare de sumei.

Cetățeanul turc a fost depistat luni la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, când s-a prezentat pentru formalităţi de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară. Acesta se afla la volanul unui bolid de lux, înmatriculat în România și era însoțit de un pasager, un cetățean turc, în vârstă de 57 de ani.

Polițiștii de frontieră au făcut un control amănunțit asupra mașinii și în portbagaj au fost descoperite mai multe cutii din carton, lipite cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe bancnote de lire sterline, în sumă de totală de 483.740 lire sterline.

La cercetări, cetățeanul turc a declarat că banii îi aparțin, însă nu poate prezenta documente care să ateste acest fapt, respectiv să justifice proveniența acestora.

Deoarece există suspiciuni cu privire la legalitatea provenienței și destinația banilor, întreaga sumă de bani a fost ridicată în vederea continuării verificărilor, iar în cauză se derulează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here