Ștefan Mandachi, omul care a construit primul metru de autostradă din Moldova, amendat de autorități

Ștefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava care a construit primul metru de autostradă din Moldova, între Voroneț și Putna, va fi amendat de către autorități. 

În ciuda faptului că investiția este simbolică, iar ”Monumentul autostrăzii” urma să fie inaugurat pe 15 martie, la ora 15:00, în semn de prostest față de faptul că România nu are autostrăzi, autoritățile au anunțat că omul de afaceri va fi amendat.

Explicația dată de oamenii legii? Ei bine, se pare că autostrada ar fi fost construită ilegal, pe un teren cu destinație agricolă a cărui categorie de folosință nu poate fi schimbată. Ba mai mult, aceștia sunt de părere că afaceristul moldovean trebuie să răspundă contravențional pentru faptul că a realizat lucrări de construcțîi și amenajări rutiere fără a deține autorizațiile necesare, studiile de fezabilitate, planurile de șantier plus avizele instituțiilor abilitate.

„Eu înțeleg demersul oricărui român, pentru că, într-adevăr, răbdarea a ajuns la o limita și lucrul acesta nu poate decât să ne impulsioneze și mai mult că să accelerăm proiectele, să modificăm legislația, să facem proceduri mai simplificate. Înțeleg demersul domnului, antreprenorului din Suceava. Nu am în program să merg să văd metrul de autostrada dar repet, îi înțeleg demersul omului, noi lucrăm conform legislației.”, a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, potrivit cars.ro.

Compartimentul de urbanism al Primăriei Bosanci l-a identificat pe proprietarul terenului, care nu este Ștefan Mandachi, dar despre care primarul consideră că ar putea fi un apropiat al afaceristului.

Miron spune că deocamdată NU a dispus sancționarea proprietarului sau beneficiarului pentru executarea unor lucrări neautorizate, dar acest lucru este inevitabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here