Ștefan Lătescu: „Obiectivul meu este să devin Campion Mondial al greilor la profesioniști”

Copilul minune al boxului din România a atins o performanță aproape imposibil de egalat: la doar 18 ani și o lună, Ștefan Lătescu a devenit campion național de box la seniori la categoria supergrea.

Tânărul antrenat de maestrul Mihai Constantin, omul din spatele performanțelor lui Catălin Moroșanu și Sebastian Ciobanu, este un fenomen, un adevărat „Terminator” al sporturilor de contact. Palmaresul acestuia este impresionant:  triplu Campion European de Muay Thai, Vice Campion Mondial de Muay Thai în Thailanda, Campion Mondial ISKA în Irlanda la categoria grea, neînvins în România la Box.

Interviul realizat de 7IAȘI cu Ștefan Lătescu, în rândurile de mai jos.

 

  1. De unde dragostea pentru sport? Cum a început povestea ta în box?

 

Am început cu Kickboxing-ul, iar la 14 ani maestrul Mihai Constantin a vrut să mergem la Campionatul Național, dar cu puțin timp înainte mi-am rupt montul de la mâna stângă. Chiar din primul meci la naționale am reușit un knockout cu brațul lovit. Nimeni nu mă știa atunci, am apărut deodată la cadeți și am ieșit campion la primul meu campionat de box! Maestrul mi-a acordat încredere, mereu a crezut în talentul meu și mi-a oferit acea voință că pot muta și munții din loc! Îmi plac provocările! De mic făceam multe probleme ca orice copil, doar că îmi plăcea și să mă bat!

 

  1. Mai practici și alte sporturi?

 

Practic Kickboxing, Box și Muay Thai!

 

  1. Majoritatea marilor pugiliști ai lumii, înainte de a fi campioni au fost „copii problemă”. Cum a fost în cazul tău? Ai fost bătăuș?

 

Am fost bătăuș de mic. Eram rău, făceam probleme dar îmi plăcea sa mă uit la meciuri și să imit campionii lumii! De când eram mic visam ca intr-o zi să ajung și eu un campion, să fiu și eu precum cei pe care îi urmăream la televizor.

 

  1. Cum a fost primul tău meci?

 

Primul meu meci a fost după două luni de antrenamente. Am luptat pe reguli de Kickboxing, cu un adversar mult mai experimentat decât mine, dar am am dat totul ca un adevărat luptător. De când sunt mic știu un singur lucru: niciodată pasul înapoi!

 

  1. Care este cea mai importantă victorie a ta de până acum? Dar cel mai mare eșec?

 

Printre cele mai importante victorii pot enumera centura la WORLD CUP kickboxing-81 kg la doar 14 ani, unde am luptat la o categorie superioară mie de vârsta (16-19 ani, eu având 14), sunt neînvins la Campionatele Naționale și orice competiție pe Kickboxing, triplu Campion European de Muay Thai, Vice Campion Mondial de Muay Thai în Thailanda, Campion Mondial ISKA în Irlanda la categoria grea, neînvins în România la Box de când îl practic și acum recent, Campionul greilor la Seniori la doar 18 ani.

  1. De ce are nevoie un boxer pentru a ajunge campion?

 

Un boxer are nevoie de dorință, încredere în sine, muncă multă, seriozitate maximă, disciplină și aici se încadrează mâncarea, odihna, antrenamentele și chiar cum îți petreci timpul liber. Un boxer trebuie să fie azi bun și mâine mai bun decât a fost ieri. Progresul zilnic este cel mai important. Trebuie să îți dorești imposibilul!

 

  1. Care este lovitura ta favorită și care sunt atuurile tale în ring?

 

Loviturile mele favorite sunt croșeul de stânga, cel de dreapta și upercutul în ficat. Atuurile mele în ring sunt forța, viteza, abilitatea de a observa foate bine loviturile, am o barbă puternica și faptul că nu îmi este frică de nimeni și nimic!

 

  1. Cine este idolul tău?

 

Idolii mei sunt Badr Hari și Mike Tyson pentru atitudinea și stilul lor de luptă.

 

  1. Care este obiectivul tău în box?

 

În box obiectivul meu este să merg la Olimpiada și să urc România pe cea mai înaltă treapta a podiumului, acolo unde îi este locul și să devin Campion Mondial al greilor la profesioniști!

Andrei VILICHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here