Statul ne sfidează: director cu maşină de serviciu, secretară şi plătit cu 8.000 de lei lunar ca să nu facă nimic

Recâştigându-şi funcţia de la Drumuri Naţionale în Justiţie, lui Dănuţ Pilă i s-a propus să nu facă nimic dar să ia o căruţă de bani. Actualul director ar fi continuat să manevreze licitaţiile n CNADNR face românilor o aroganţă, permiţându-şi să plătească oricât pentru a-şi proteja omul de încredere.

 

Mascarada de la Drumurile Naţionale, Regionala Iaşi, devine grotească. Ca un sac fără fund, statul îşi permite să plătească doi directori pe acelaşi scaun, unuia dându-i 8.000 de lei pe lună, secretară şi maşină de serviciu doar ca să stea cuminte şi să nu facă nimic. În timp ce celălalt director, numit de actualul Guvern din partea PSD, îşi păstrează toate atribuţiile, deşi Justiţia a decis retragerea sa din funcţie. Dănuţ Pilă şi Ovidiu Laicu sunt cei doi eroi. La mijloc sunt mize de milioane de euro, însemnând licitaţiile pentru drumuri şi deszăpeziri.

 

 

„O să vezi tu”

 

Dănuţ Pilă, înlăturat din funcţie în octombrie 2012, a obţinut sentinţă executorie, dar nu definitivă, de repunere pe postul de director regional în cadrul CNADNR Iaşi. Vinerea trecută, conducerea de la Centru a admis să-i redea funcţia de director regional. Dar numai cu numele, pentru că Ovidiu Laicu, agreat de PSD, a păstrat toate atribuţiile, primind titulatura de director regional executiv.

 

Dănuţ Pilă

 

La 9.30 dimineaţă, Dănuţ Pilă s-a prezentat la serviciu, să-şi reia biroul în primire. Ovidiu Laicu l-a sunat şi i-a spus să amâne pe mai târziu, pentru că e pe teren, la nişte inspecţii.

 

La 15.30, discuţiile s-au purtat cu avocatul lui Pilă şi bodyguard-ul instituţiei de faţă. „Urma să primesc un birou şi o maşină, era un proces-verbal în alb, nu puteam semna aşa ceva”, a explicat fostul viitor director. „O să vezi că tot eu rămân director”, i-ar fi spus Laicu, iar Pilă i-ar fi replicat: „În mod normal, nu trebuia să-mi faci tu oferta, pentru că nu mai eşti director şi nu mai ai atribuţii”.

 

Ovidiu Laicu

 

O Nubira de consolare

 

Luni dimineaţă, au fost chemaţi amândoi la Bucureşti. Directorul general Mircea Pop a stabilit că directorul regional executiv primeşte toate atribuţiile funcţiei de conducere, iar directorul regional nu are nimic de făcut. Altfel spus, Laicu îşi menţine poziţia, iar Pilă primeşte maşină, salariu şi, eventual, secretară. „Mi s-a repartizat o Nubira, pe care am refuzat-o. Dacă nu am atribuţii, de ce să folosesc o maşină a companiei? Unde merg?”, s-a întrebat retoric Pilă. „A fost decizia conducerii, nu o comentez. Oricum, domnul Pilă a stat mai mult în concediu”, a susţinut Ovidiu Laicu.

 

 

Donează banii

 

De cealaltă parte, Dănuţ Pilă a contraatacat. „S-a spus că eu mă bat pentru bani. Ei bine, donez toate salariile copiilor angajaţilor de la DRDP. Eu am din ce trăi, dar mi se pare aiurea să nu respectăm legile ţării. Dacă legile sunt strâmbe, trebuie schimbate. Dar legea mi-a dat dreptate”,a spus Pilă. Salariul lunar de director regional este de circa 8.000 de lei, iar Pilă ar trebui să primească aceşti bani din octombrie şi până acum.

 

Reacţia lui Dănuţ Pilă este însă motivată şi de o chichiţă avocăţească de care nu a ţinut cont CNADR. Acesta a fost reinstalat în funcţie, potrivit deciziei primei instanţe, dar nu şi în drepturi. Recursul formulat de CNADR se va judeca pe 26 iunie iar judecătorii pot lua în calcul faptul că nu s-a aplicat în integralitate decizia primei instanţe. Interesant este şi faptul că la doar două zile după re-numirea în funcţie Dănuţ Pilă a refuzat să mai comenteze situaţia de la DRDP. Aşadar, războiul de la regionala de drumuri va continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here