ŞPAGĂ LA BAC ÎN TOATĂ ŢARA. „Doamna dirigintă, îmi daţi înapoi cei 600 de euro?” „Da, toţi cei 600!” Primul flagrant de faţă cu presa din învăţământul românesc (VIDEO)

Mama unei eleve de la Liceul Tehnologic Dimitrie Gusti din Capitală a depus o plângere la inspectoratul școlar, după ce fiica ei a fost eliminată din examen, acuzată că a încercat să copieze. Femeia susține că i-a dat 600 de euro dirigintei pentru ca profesorii supraveghetori să nu fie stricți în timpul probelor.

 

Potrivit digi24, eleva a fost eliminată ieri din examenul de matematică, pentru tentativă de fraudă. De vină ar fi fost o ciornă a elevei, diferită de cea oficială, ștampilată dinaintea examenului. În aceste condiții, mama candidatei i-a cerut înapoi dirigintei cei 600 de euro pe care i-a dat înainte de examen și a înregistrat convorbirea cu aceasta. Femeia a fost chemată astăzi, împreună cu fiica sa, la liceul Dimitrie Gusti pentru o întâlnire cu comisia de etică. Profesoara a returnat banii, dar se declară nevinovată.

 

Eleva de la Dimitrie Gusti nu ar fi precizat în plângere că a dat acea sumă de bani dirigintei. Recent a declarat însă presei că cei 600 de euro au fost dați sub amenințarea că nu va intra în examenul de bacalaureat.

 

„Sunt surprins de momentul reacției doamnei respective. Am spus-o și cu ocazia scandalului de la celălalt liceu: numai un profesor inconștient mai poate promite astăzi că se poate rezolva ceva la examenul de bacalaureat. Fac un apel la toți părinții din România să nu mai recurgă la metode de genul acesta, pentru că cine le promite ceva vizavi de examenul de bacalaureat nu face altceva decât să îi mintă”, a comentat subiectul fostul ministru interimar al Educației, Liviu Pop, la Digi24.

 

De faţă cu presa, mama fetei dată afară din examen a sunat-o pe dirigintă, dând telefonul pe difuzor. A întrebat-o: “Îmi daţi înapoi cei 600 de euro ca să rezolv cu ea să dea examenul măcar în toamnă?”. Răspunsul dirigintei a fost: “Da, doamnă, toţi cei 600!”.

 

Este primul flagrant realizat în direct, cu ziariştii de faţă, în învăţământul românesc.

 

De asemenea, la Sibiu, alţi elevi au fost prinşi copiind, după ce, conform declaraţiilor lor, plătiseră la profesori câte 2.200 de lei pentru a fi lăsaţi să copieze la examenul de la Română. Din informaţiile existente, o parte din suma plătită de elevi a ajuns la inspectorul şcolar care făcea repartiţia comisiilor de supraveghere.

 

{flvremote}https://www.7est.ro/images/galerie/iulie/04/spaga bac.flv{/flvremote}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here