Sorin Cîmpeanu susține că programele sunt supraîncărcate și vrea schimbări: ‘Eu m-am descurcat fără geometrie vectorială’

În școlile din România se dau prea multe note mari, și nu întotdeauna pe merit, a spus la Digi24 ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu crede că evaluările nu reflectă situația reală din sistemul de Educație. În același timp, ministrul a recunoscut că programele sunt prea încărcate și că elevii învață lucruri nefolositoare.

”Evaluările şi-au pierdut foarte mult din relevanţă.  Dacă anul trecut, 53 la sută dintre elevi aveau peste media 8,50, am cules date la finalul primului semestru şi nu mai sunt 53 la sută elevi de top, după note, peste 8,50, sunt 60 la sută. În ritmul ăsta unde o să ajungem? Dacă se păstrează acest trend, înseamnă că într-unul sau doi ani, o să avem sută la sută elevi cu note maxime şi atât”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a afirmat că sunt nemulţumiri legate de programele supraîncărcate și de clasele prea numeroase, dar că această din urmă problemă a fost deja rezolvată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here