Șoferul unui TIR a sunat la 112 pentru că auzea voci în spatele său

Un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldovenească, a sunat la 112 pentru că, în timp ce conducea camionul, în Vaslui, spre Rederația Rusă, a auzit voci în compartimentul de marfă. Polițiștii de frontieră au găsit în remorca sigilată doi cetățeni afgani, anunță Mediafax.

Polițiștii de frontieră vasluieni, în cooperare cu polițiștii din cadrul IPJ Vaslui, au depistat doi tineri, cetățeni afgani, care încercau să treacă frontiera ascunși în compartimentul de marfă al unui autocamion care mergea spre Federația Rusă.

Șoferul camionului, un bărbat cu dublă cetățenie română și Republica Moldova, a solicitat sprijinul autorităților române, în momentul în care a oprit într-o parcare din localitatea Bârlad și a auzit voci în remorca sigilată a camionului.

„La fața locului s-au deplasat polițiști de frontieră vasluieni precum și polițiști din cadrul IPJ Vaslui. În urma verificărilor preliminare efectuate de către colegii noștri, aceștia au constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii permitea deschiderea prelatei, fără a se deteriora sigiliul vamal, motiv pentru care au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite în compartimentul de marfă al autocamionului, ascunse printre saci de plastic, două persoane de sex masculin”, a spus Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Poliție de Frontieră Iași.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei doi tineri, în vârstă de 24, respectiv 26 de ani, sunt din Afganistan și s-au urcat în amion fără a avea consimțământul șoferului. Aceștia au declarat autorităților faptul că intenționau să ajungă în Italia.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru a stabili toate persoanele implicate, urmând să dispună măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here