Şoferul criminal din Podu Roş, acuzat de omor calificat!

Decizie fără precedent pentru Iaşi: în cazul şoferului care a provocat tragicul accident din Podu Roş, de la începutul lunii februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel au hotărât să-l încadreze pe acesta la omor calificat!!! De obicei, şoferii sunt acuzaţi de ucidere din culpă în astfel de cazuri, dar aici fiind vorba de o situaţie specială s-a schimbat încadrarea, pedeapsa posdibilă fiind de 4 ori mai mare…

Procurorii l-au şi audiat ieri pe Claudiu Marian Paşnicu, anchetatorii primind rezultatele expertizei psihiatrice ce a relevat că acesta a avut discernământ în ziua în care a produs accidentul. Tot ieri, s-a decis şi schimbarea încadrării juridice din „ucidere din culpă“ în „omor calificat“, fiind invocată intenţia indirectă a şoferului de a provoca moartea celor doi ieşeni, pe care i-a zdrobit în timpul accidentului.

Potrivit legislaţiei penale, infracţiunea de omor prin intenţie indirectă poate fi im­putată atunci când „făptuitorul îşi dă seama de caracterul antisocial al faptei sale, prevede consecinţele acesteia şi, cu toate că nu le urmăreşte, acceptă posibilitatea producerii lor“. Se pare că, în ziua accidentului, ieşeanul ar fi circulat pe contrasens de mai multe ori, în mai multe intersecţii şi se consideră că Paşnicu ar fi putut să prevadă că, prin atitudinea sa ciudată din trafic, va provoca o tragedie şi că pericolul unui accident rutier era iminent.

Pe de altă parte, tocmai acest comportament a fost invocat de apărare cu privire la posibila lipsă a discernământului din ziua tragediei a lui Paşnicu. De aceea a fost solicitată o nouă expertiză psihiatrică şi, în funcţie de rezultatul acesteia, va începe sau nu procesul cu noua încadrare juridică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here