Șoferii din zona Dancu au blocat un drum din cauza gropilor!

Sătui de problemele create de calitatea precară a asfaltului de pe strada Aurel Vlaicu, la intrarea în Dancu, zeci de șoferi au blocat ieri această arteră în semn de protest! Aceștia au rămas pe carosabil şi după intervenţia Poliţiei Rutiere pentru fluidizarea traficului, şoferii patrulând între rondul de tramvai şi intrarea în baza de producţie a ApaVital retur, disturbând în continuare circulaţia. Mai rău, și drumul judeţean aflat în prelungirea străzii Aurel Vlaicu, DJ 249A Iaşi – Ungheni, e plin de găuri, fiind afectat în mai multe puncte de surpări de teren.

Protestul de ieri este primul de acest tip petrecut la Iaşi în ultimii ani și se pare că nu avea niciun ecou, deoarece DJ 249A nu este inclus în lista celor 8 subaxe pentru refacerea cărora Consiliul Judeţean a aprobat vineri contractarea unui credit de 22 de milioane de euro…

Conform statisticilor municipalităţii, strada Aurel Vlaicu are durata de viaţă expirată de 27 de ani…! Strada a fost inclusă încă din 2010 într-un proiect de reabilitare a carosabilului şi liniei de tramvai, dar fondurile nu au mai ajuns şi pentru demararea acestui proiect. În forma sa actuală, proiectul presupune înlocuirea liniei de tramvai, refacerea tramei stradale, a trotuarelor şi spaţiilor verzi, valoarea lucrărilor ridicându-se la 20 milioane de euro.

„Proiectul va fi propus spre finanţare în cadrul axei 4. Ghidul solicitantului nu a fost însă publicat deocamdată. La vizita recentă a vicepremierului Sevil Shhaideh în Iaşi, primarul Mihai Chirica a ridicat această pro­blemă, şi am primit promisiunea că ghidul va fi publicat în cel mai scurt timp. Până la publicarea Ghidului solicitantului nu putem interveni cu lucrări de reparaţii capitale, întrucât am risca pierderea viitoarei finanţări. Avem de ales: fie facem reparaţii ca­pitale şi pierdem finanţarea, fie mai aşteptăm“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Așadar, pe strada Aurel Vlaicu pot fi efectuate doar lucrări de reparaţii uşoare şi întreţinere curentă. Acestea ar putea începe din această săptămână, dacă vremea va fi favorabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here