Simona Halep şi Irina Begu s-au calificat în optimi la Australian Open. Cu cine vor juca pentru un loc în turul următor

SIMONA HALEP vs. BETHANIE MATTEK-SANDS. Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-4, 7-5, pe americancă Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, calificându-se în optimile de finală ale Australian Open.

Evoluţia Simonei Halep a avut o scădere în setul secund, după ce a condus cu 5-1. Adversara ei a egalat la 5, după singurele două break-uri pe care le-a reuşit în acest meci, dar în cele din urmă Halep s-a impus după o partidă care a durat o oră şi 32 de minute.

Halep va juca în faza următoare cu sportivă belgiana Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, care a trecut, tot vineri, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3, de italiancă Sara Errani, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 14.

La ediţia precedentă a competiţiei găzduite de Melbourne Park, Simona Halep a atins faza sferturilor de finală.

 

 

Camelia Begu

 

Irina-Camelia Begu, în optimile de finală ale Australian Open

Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-4, 6-4, pe pe Carină Witthoft (Germania), locul 104 WTA, şi s-a calificat în optimile de finală ale Australian Open, cea mai bună performanţa din cariera româncei.

Begu, care până în acest an nu a depăşit niciodată turul doi al unui Grand Şlam, a avut nevoie de aproape o oră şi jumătate pentru a trece de germană în vârstă de 19 ani.

Sportivă romană de 24 de ani va primi 240 de puncte puncte WTA şi un premiu de 175.000 de dolari australieni (123.500 de euro) pentru accederea în turul 4.

În optimile de finală, Irina Begu va evolua în premieră cu sportivă canadiana Eugenie Bouchard, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7. Bouchard a întrecut-o, tot vineri, cu scorul de 7-5, 6-0, pe Carolina Garcia din Franţa, locul 36 WTA.

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here