Senatorul PSD Maricel Popa: ”Principalul obiectiv al guvernării a fost creșterea puterii de cumpărare” (P)

Senatorul PSD Iași Maricel Popa a prezentat o serie de date statistice privind măsurile economice luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu și care au dus la scăderea inflației și la o majorare a Produsului Intern Brut.
 
”Statisticile vorbesc de la sine despre măsurile bune luate de Guvernul Ciolacu, pentru români. Rata anuală a inflației a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie! PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1600 mld lei! Numărul românilor aflați în sărăcie extremă (deprivare materială și socială severă) a scăzut cu 855.000 în 2023 față de 2022! Ne facem treaba mai departe pentru țară, pentru români!”, a spus Maricel Popa, senator PSD Iași.

În paralel, așa cum am promis, principalul obiectiv al guvernării a fost creșterea puterii de cumpărare, mai ales pentru cei cu venituri reduse. Am atacat creșterea nesimțită a prețurilor prin plafonarea prețului la utilități și a marjei comerciale la alimentele de bază și, în același timp, am venit cu măsuri active de creștere a veniturilor salariaților (prin creșterea salariului minim) și a pensionarilor (prin creșterea pensiilor), prin pachete de sprijin pentru cei vulnerabili (vouchere pentru facturile la utilități și pentru alimente)”- Marcel Ciolacu, primul ministru al României și președinte al PSD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here