Seiful Primăriei Cotnari a fost spart în timpul nopții. Hoții au intrat și în sediul Poștei

Infractorii din județul Iași preferă să-și încerce norocul pe la instituțiile publice pentru a face rost de bani. Astfel, după ce anul trecut a fost spart sediul Primăriei Popricani, iar hoții au plecat cu tot cu seif, în urmă cu două zile hoții au intrat în sediul Primăriei Cotnari. Astfel, în noaptea de 6 – 7 iunie hoții au intrat în sediul vechi al Primăriei Cotnari vizată de infractori fiind chiar încăperea în care funcționa o veche casierie.

„Eu intrat în sediul vechi al primăriei acolo unde a fost casieria. Au deschis safe-ul dar nu au găsit nici un ban. Au spart și clădirea Poștei din localitate, dar tot nu au găsit nimic. Poșta se află la vreo 150 de metri de sediul primăriei”, a spus Vasile Crețu, primarul comunei Cotnari. „Se efectuează cercetări. Avem un cerc de suspecți. Mai multe nu putem spune acum”, a spus Mihai Mihăilă, șeful Poliției Hârlău.

Moda hoților: spargere la primărie

Reamintim că în data de 10 octombrie 2016 a fost spart sediul Primărie Popricani. Atunci, hoții au sustras safe-ul în care se aflau aproximativ 3.000 lei precum și alți 8.000 lei care se aflau într-un sertar. Imaginile de luat vederi montate la intrarea în primărie au arătat că spargarea a fost dată în 10 minute. De asemenea, pe data de 14 mai 2010, tot pe timpul nopții a fost spart sediul Primăriei Bălțați. Hoții au folosit un fai pentru a deschide casa de valori și au furat astfel suma de 40 mii lei, reprezentând valoarea subvențiilor de căldură pe care casiera urma să le distribuie sătenilor a două zi. Sistemul de alarmă, a pornit, a dar a fost distrus de hoți.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here